Amequ Balancer Pellets

14. sep 2020

– Når forskning og effekt går hånd i hånd

 

Hos Amequ By Dangro er vi meget stolte af vores serie af Balancer produkter. Denne serie består af Amequ Balancer, og den videreudviklede Amequ Balancer Pellets.

Balancer Pulver fås i 1,5 kg og 4 kg spand. Mens Balancer Pellets fås i 1,5 kg, 3,5 kg og 8 kg spand.

Amequ By Dangro var sammen med en partner de første på markedet til at udvikle disse produkter, som gennem årene har reddet mange heste fra ubehagelige oplevelser. Produkterne er stadigvæk de absolut førende på markedet, hvor der efterhånden er dukket efterligninger op.

Disse produkter dækker over et koncentreret tilskud som er skabt til at understøtte en optimal fordøjelse. Vi har særligt god erfaring med produkterne, i forhold til ernæringsmæssige ubalancer.

Amequ Balancer fås både i pulver og i en pelleteret udgave. Kan benyttes fast eller som udrensningskur og indeholder præbiotika som giver næring til hestens stortarmsbakterier.

 

Amequ Balancer og Amequ Balancer Pellets er velegnet til:

  • Understøttelse af optimal fordøjelse
  • Ved indtagelse af uønskede stoffer/planter
  • Ved foderskift
  • Efter tildeling af ormekur
  • I forbindelse med indgræsning
  • Ved indtagelse af for meget græs
  • Før og under stressede situationer
  • For udrensning
  • Ved overgang fra græs til grovfoder

 

Hvad er forskellen på pulver og piller?

Amequ Balancer Pellets består af Mycofix®, tang, Digestarom®, kokos og æble.

Amequ Balancer Pulver består af Mycofix®, tang og Digestarom®

Virkning og dosering er den samme på begge produkter, men der er forskel i den forstand, at den Digestarom® der tilsat i pilleudgaven er mere koncentreret, hvilket har gjort plads i produktet til æble og kokosfibre. Dette giver pillerne en bedre smag, og de er derfor langt lettere at få hesten til at spise.

Æblefibre tilfører udover en god smag til pillerne også pektin. Dette er vandopløselige fibre som, når de kommer i kontakt med syren i hestens fordøjelseskanal, danner en gel. Denne gel kan være med til at beskytte og nære slimhinden gennem hele hestens fordøjelse.

Kokosfibre er kendt for deres antibakterielle effekt og så er de meget let omsættelige i hestens fordøjelse.

 

Mycofix®

Mycofix® benyttes til at binde uønskede stoffer i hestens fordøjelseskanal, så de kommer ud af hesten med gødningen, i stedet for over i blodbanen. Der bindes dog ikke vitale næringsstoffer som vitaminer og mineraler, og hesten vil stadig kunne optage og udnytte disse, selvom der tildeles Amequ Balancer/Balancer Pellets. Dette gør også at Amequ Balancer og Balancer Pellets både kan benyttes som et fast supplement til hestens fodring, lige så vel som en kur.

Indeholder planter og alger, som understøtter optimal leverfunktion og immunsystem.

 

Tang

Tangen tilfører tilskuddet en høj andel af omega-3 fedtsyrer, aminosyrer og naturlige vitaminer og mineraler. Dette er en fordel for heste, som skal bruge ekstra understøttelse af deres fordøjelse, da en udfordret fordøjelse ofte resultere i nedsat næringsoptag. Omega-3 fedtsyrer er desuden kendt for at have en antiinflamatorisk effekt.

 

Digestarom®

Digestarom® finder du under sammensætningen på mange af Amequ´s foder og tilskudsprodukter. Det specielle ved Balancer serien er, at indholdet af Digestarom® heri er særligt højt.

Dette naturlige præparat tilfører produkterne præbiotika og antioxidanter, og er baseret på et unikt miks af inulin og essentielle olier, som understøtter hestens fordøjelse. Med de essentielle olier sikres en konstant mængde af de aktive ingredienser, som ellers ved brug af rå urter kan variere meget afhængigt af mængden af sollys og regn.

I forsøg udført på heste hvor man har tilsat Digestarom® til den daglige fodring, har man målt markant øget optag af makromineraler, sammenlignet med heste som ikke fik tildelt Digestarom®.

Fordøjeligheden af Protein, calcium, fosfor, magnesium og fibre øges ved tildeling af Digestarom®, og generelt højnes fordøjeligheden af næringsstoffer. Studiet blev gennemført ved måling af både afførings- og blodprøver. Dette er en fordel for heste, som skal bruge ekstra understøttelse af deres fordøjelse, da en udfordret fordøjelse ofte resultere i nedsat næringsoptag.

Digestarom® understøtter også en hurtigere regenerering af tarmens villi (mikroskopiske fremspring på tarmens slimhinde, hvorfra næring optages).

De heste som blev tildelt Digestarom® havde desuden et lavere indhold af kolesterol i blodet, end heste som ikke fik tilskuddet.

Del denne artikel
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede blogindlæg
Fagligt
Mykotoksiner i hestefoder - den skjulte fare Dangro Nordic| 14. september 2020
Skrevet af Norbert Trattner, Biomin GmbH, Austria og Ditte Katrine Oksen, Jordbrugsteknolog,…
Læs mere
Fordøjelse
Hestens fordøjelse Dangro Nordic| 14. september 2020
Der bliver snakket om mange forskellige begreber indenfor fodring af heste. De…
Læs mere
Fagligt
Fra vinterfodring til græs - pas på hestens fordøjelse! Dangro Nordic| 14. september 2020
Overgangen fra vinterens grovfoder til forårsgræs skal håndteres med omhu, og det…
Læs mere
Vi er medlem af DAKOFO - Forum for hestefoder, som arbejder for bedre hestevelfærd i Danmark.