Dansk forum for hestefoder – Vi er selvfølgelig med

26. mar 2020

I 2019 besluttede en række førende og seriøse producenter og importører af hestefoder i Danmark, at danne et ”Forum for Hestefoder” under DAKOFO (Dansk Korn & Foder) for at styrke dyrevelfærden for heste i Danmark, og få ordnede forhold i branchen.

Sammen kan vi i dette forum få hjælp, og dele vores erfaringer med hinanden – da vi alle har et mål om at højne fodersikkerheden, og herunder at kunne hjælpe kunden med at finde det rigtige produkt til gavn for velfærden for den enkelte hest.

”Forum for Hestefoder” er her med til at styrke branchesamarbejdet og dialogen, både virksomhederne imellem, og mellem virksomhederne og myndighederne, herunder de EU-politiske forhold. De deltagende virksomheder og DAKOFO har blandt andet som formål at få en god dialog med Fødevarestyrelsen, for at få klare rammer i forbindelse med markedsføringsforordningen, således at vi bedst kan hjælpe vores kunder i et letforståelig sprog omkring brugen af hestefoder, i forhold til foderrelaterede udfordringer.

Der er nok ikke den foderproducent/importør i Danmark, som ikke ønsker at kunne tilbyde sine kunder den bedst mulige vejledning og mærkning af sine produkter, således at forbrugerne kan blive ordentlig informeret og bruge det foder og tilskud, som er relevant i den givne situation. Det kan dog være en udfordring med en EU lovgivning der ligger helt tilbage fra 2009. Via Forum for Hestefoder kan vi i samarbejde forsøge at opnå løsninger på de udfordringer vi møder, således at vi kan tilbyde forbrugerne bedst mulig rådgivning og vejledning, som ligger inden for lovens rammer.

Kerneværdierne i branchesamarbejdet er derfor også: Troværdighed, synlighed og bæredygtighed.

I en dansk produktionsvirksomhed som Dangro Nordic føler vi, at det er en stor fordel for os, at vi kan søge råd og vejledning gennem DAKOFO, der har over 100 års erfaring med produktions- og handelsrammer. Dette gør at vi lettere kan fokusere på vores passion omkring udvikling og produktion af foder til heste. Møderne, der holdes i dette forum, bliver samtidigt også benyttet som et fagligt mødested for at styrke dyrevelfærden.

”Forum for Hestefoder” under DAKOFO er startet af følgende virksomheder, som også har valgt at være medlem:

Brogaarden, Dangro Nordic, Danish Agro/Hercules, DLG/Equsana, Equidan Vetline, HHCare, Hornsyld Købmandsgaard, Mollerup Mølle, Natural Brande, NAG, Pavo, St. Hippolyt Danmark og Vestjyllands Andel/Horselux.

 

 

Kilder:

Forum for hestefoder, Britt Carlsen – Ridehesten Marts 2020

Dakofo Forum for Hestefoder – https://www.dakofo.dk/om-os/fora-og-udvalg/

Kommentarer
Relaterede blogindlæg
Sygdomme
11 tips til at undgå luftvejsproblemer Ditte Katrine Oksen| 26. marts 2020
Kommer hesten med et enkelt host, er der som regel ikke noget…
Læs mere
Fagligt
7 myter om elektrolytter Ditte Katrine Oksen| 26. marts 2020
Som foderkonsulent får jeg mange spørgsmål angående brugen af elektrolytter til heste.…
Læs mere
Tilskud
Amequ ELIXIR - flydende tilskudsprodukter Dangro Nordic| 26. marts 2020
Hos Amequ by Dangro finder du en serie af flydende tilskudsprodukter -…
Læs mere
Vi er medlem af DAKOFO - Forum for hestefoder, som arbejder for bedre hestevelfærd i Danmark.