Cross Country!

12. apr 2018

Som dedikeret military rytter er der for mig og de fleste andre en favorit disciplin , og min er terrænet!

Jeg syntes det er imponerende at hesten  kan trænes til at den tør løbe fuld speed ud i, for den, ukendt terræn og så ellers gøre sit bedste for at løse alle mere eller mindre springopgaver den møder.

Det er en FED følelse og altid enormt spændende om hesten når at læse opgaven og formår at løse den ud fra de kriterier vi som ryttere er herre over , inden stævnet med uddannelse, og under stævnet med tempo og retning hvormed hesten bliver præsenteret for opgaven. Det imponerer mig hver gang.

Der er forskellige typer opgaver, smalle, gennemslag, hjørner, vand, grave, opspring, nedspring, bounce mm. Generelt er det ikke så meget springet i sig selv der er svært, men mere hvilket terræn, og vinkel samt kombination der giver sværhedsgraden. Sammen med spring størrelse og antal, speed, og oplagt linieføring går man med hestene fra 80 cm på laveste niveau og op til 120 cm på aller højeste niveau på den faste del af springet hvilket måske ikke lyder af meget, men der skal en modig hest til med god kapacitet og ridelighed, med masser af løbelyst og hjerte, for at man har en god militaryhest.

Uddannelsen af heste foregår i høj grad også under stævnerne, hvor tempo og flow er meget anderledes end til træning. Der er jo selvfølgelig et kvalifikations system, men om hesten er klar til større opgaver, som præsenteres med kortere afstand og i højere tempo, er i stor udstrækning en rytter/træner opgave at vurdere.

Det vigtige er at man har “plus på kontoen”, så hvis hesten har haft en dårlig tur eller et dårligt spring, skal man måske et niveau ned eller ride et stævne hvor man rider lidt langsommere.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hanne Wind Ramsgaard
Hanne er professionel Militaryrytter og har været en del af Amequs ambassadørteam i mange år. Hannes store passion er military og hun har i de sidste mange år været en del af toppen indenfor military i Danmark. På CV’et kan Hanne både skrive deltagelse ved DM, EM og VM for ungheste, samt et hav af nationale og internationale stævner og placeringer. Hanne er en rytter med en masse energi, der også smitter af på hestene, hun er optimist og sætter altid mål ud fra den enkelte hests niveau og kapacitet. Det vigtigste for Hanne er at hestene kan følge med både psykisk og fysisk.
Relaterede blogindlæg
Hanne Wind Ramsgaard
Cross Country Winter Games Hanne Wind Ramsgaard| 12. april 2018
Yeeeehaaaa! Så går det den rigtige vej mod længere og lysere dage…
Læs mere
Hanne Wind Ramsgaard
Formkurve og træning Hanne Wind Ramsgaard| 12. april 2018
Årets mål for Arami og mig var at blive udtaget til EM,…
Læs mere
Hanne Wind Ramsgaard
Militarysæsonen skudt igang Hanne Wind Ramsgaard| 12. april 2018
Amequ Torino på 7 år, fik lov til at åbne denne sæson…
Læs mere
Vi er medlem af DAKOFO - Forum for hestefoder, som arbejder for bedre hestevelfærd i Danmark.