Fodring af føl

04. apr 2018

Alle føl er forskellige og både race, management mm spiller ind i forhold til fodringen.

Ikke alle føl behøver som sådan at blive fodret. De fleste føl vokser passende, ved at indtage hoppens mælk og spise lidt med af hendes foder.

Den væsentligste årsag til decideret at fodre et føl er, at føllet ikke vokser nok eller at føllet bliver for tynd.

 

Krybbefodring bør først starte når føllet er 90 dage gammel

Kvaliteten på hoppens mælk begynder at falde når føllet er omkring 90 dage. Hvis et føl ikke vokser nok eller viser en unormal lav vægt, kan dette være et tegn på, at hoppen ikke producerer nok mælk.

Hvis føllet taber sig før det er 90 dage gammelt bør det fodres med et mælkebaseret foder. Men når føllet er 90 dage er fordøjelseskanalen modnet nok til at det kan begynde at spise med hos hoppen hvis det viser interesse for det. Det er vigtigt at foderet er egnet til føl (f.eks. Omega-3 Junior)

 

Du må ikke fodre for meget

Det er vigtigt at føllet ikke fodres for meget, så den tager for meget på og/eller vokser for hurtigt.

Til føl anbefaler vi følgende (ud fra forventet voksenvægt):

Fra 3-6 måneder: Max 100 gr. Omega 3 Junior pr 100 kg hest

Fra 6-19 måneder: 150 gr. Omega 3 Junior pr 100 kg hest

Hvis føllet er en ”easy-keeper” type skal noget af rationen evt. erstattes af MetaVital+. Kontakt os for individuel rådgivning.

 

Krybbefodring før fravænning gavner føllet

Fravænning anses ofte for at være en af ​​de mest stressende tider i hestens liv. Alt hvad du som ejer kan gøre for at minimere stres eller angst under fravænning, bør gøres, herunder tilvænning til krybbefoder FØR fravænning.

Føllets fordøjelse kan nemmere klare en fravænning hvis den allerede er vænnet til det foder den skal spise efterfølgende. Derfor er det en god idé at starte op med krybbefoder i god tid.

Omega-3 Junior er tilsat både omega-3 fedtsyrer og præbiotika som kan medvirke til større modstandsdygtighed og en sundere tarmflora.

 

Om Amequ Omega-3 Junior

Omega-3 Junior er et foder til føl/ungheste og drægtige/diegivende hopper, som sammen med grovfoder dækker det daglige behov for de vigtige vitaminer/mineraler samt omega-3 fedtsyrer og protein. Omega-3 og omega-6 fedtsyrer er afstemt efter hinanden og giver positive egenskaber som ses på: Kvalitet og produktion af modermælk, en afbalanceret vækst, passende huld, optimal udnyttelse af foderet, større modstandsdygtighed og sund tarmflora.

Foderet er optimeret med et afbalanceret vitamin/mineralindhold, essentielle aminosyrer og masser af fibre så både hoppe og føl/unghest får de næringsstoffer der skal til for at sikre en holdbar og stabil vækst.

Tilsat Digestarom, som er et unikt mix af planteekstrater, urter, krydderier og essentielle olier, som styrker fordøjelsen, og derved har betydning for en sund knogleudvikling hos ungheste samt forbedret optagelighed af proteiner og makromineraler.

>>Læs mere om fordelene ved omega-3 fedtsyrer til hoppe og føl ved at klikke her <<

Del denne artikel
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede blogindlæg
Avl
Omega-3 fedtsyrer gavner hoppe og føl Dangro Nordic| 04. april 2018
Omega-3 menes at have positiv effekt på:
Læs mere
Avl
E-vitamin til avlshingste & avlshopper Ditte Katrine Oksen| 04. april 2018
Når man har avlshopper eller hingste, ligger fokus ofte på hestens fertilitet…
Læs mere
Vi er medlem af DAKOFO - Forum for hestefoder, som arbejder for bedre hestevelfærd i Danmark.