Forskellig fodring af “ens” heste

09. jul 2016

Tilbage i marts 2013 tog Susanne og Per fra Dangro en udfordring op. De valgte nemlig at indgå et samarbejde med min hest og jeg omkring dennes fodring. De kunne have valgt mellem tusinder af heste, men jeg var så heldig at samarbejdet gik til fordel for min hest Helle, som jeg nok vil beskrive som en af Danmarks sværeste heste at fodre på.

Helle var tilbage i 2013 15 år gammel og militaryhest på CNC100 niveau. Hun er og var utroligt kræsen, og med en meget høj anddel af fuldblod i stamtavlen lever hun som så mange fuldblodheste ikke for at spise, men spiser derimod kun for at overleve.

Helle er en meget varm hoppe, som bestemt ikke har brug for foder der gør hende mere hidsig eller eksplosiv. Hun har dog brug for noget der kan hjælpe hende til at holde huld.

Vi valgte derfor i 2013 at Helle skulle gå på Amequ Omega-3 Balance. Helle blev lettere at holde huld på, omend hun stadig var til den slanke side. Så da Maxi Rice kom på markedet var det oplagt at supplere Helles foder med dette. Det gjorde virkelig underværker for Helles evne til at holde på formerne samtidigt med at hun gik et niveau op i sporten og dermed deltog i 1* militaryklasser.

Da Amequ Omega-3 Performance så kom på markedet var det oplagt at Helle skulle benytte dette foder, da der heri allerede er iblandet MaxiRice. Denne blanding er nok det bedste foder jeg nogensinde har prøvet til Helle. Hun er i dag 18 år, og ser bedre ud end nogensinde. Det samtidigt med at hun i september 2015 debuterede i CIC** ved de nordiske mesterskaber for seniorer, og hun gjorde det fejlfrit på samtlige terrænforhindringer, og var kun få sekunder over idealtiden for ridtet.

Helle 17 år i CIC** til Nordisk Mesterskab

 

Jeg har så i mellemtiden har erhvervet mig en ung hoppe som nu er 5 år gammel. Den er jeg i gang med at uddanne i de laveste militaryklasser. Den er lige som Helle ret varm af sind, en spinkel hoppe med meget fuldblod i stamtavlen. Umiddelbart skulle man derfor tro at den bare skulle have det samme foder som Helle. Det skal hun muligvis også, om nogle år, men det passer ikke til hende på nuværende tidspunkt.

Jasmin som min unge hoppe hedder vokser nemlig stadig lidt, og har en tendens til at have nerverne uden på tøjet. Samtidigt kan den unge dame har lidt problemer med at holde koncentrationen under arbejde.

Jasmin

 

Jasmin fodrer jeg derfor med Omega-3 Struktur 100 fordi der ingen korn er i denne blanding. Den er genial fordi den er så koncentreret på vitaminer og mineraler og har et højt indhold af fibre. Jeg supplerer så med MaxiRice og opblødte roepiller.

Disse to forholdsvis ens heste, af samme størrelse, racetype og sind, fodrer jeg altså helt forskelligt fra hinanden, og det virker!

De får begge to opblødte roepiller blandet i deres foder samt Amegu Omega-3 UrteMash efter behov i det daglige og hver dag under stævner.

De ser begge to super godt ud, med virkelig flot huld, pels og muskulatur.

Jeg er SÅ tilfreds 🙂

Del denne artikel
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ditte Katrine Oksen
Ditte er uddannet jordbrugsteknolog med hestespeciale og har været en fast del af Amequ by Dangro’s foderrådgivning siden 2018. Hun har stor viden om hestefodring og om Amequ produkterne, som hun har brugt til hendes egne heste siden 2013. Ditte er aktiv rytter indenfor militarysporten og har redet internationale stævner på 3* niveau. Hun har også erfaring indenfor avl, da hun selv har avlet hendes kommende military stjerne.
Relaterede blogindlæg
Fagligt
Hestens madpakke Ditte Katrine Oksen| 09. juli 2016
Som uddannet foderkonsulent, går jeg selvfølgelig rigtigt meget op i hvad mine…
Læs mere
Manglende huld
Risklid - en fantastisk råvare Ditte Katrine Oksen| 09. juli 2016
MaxiRice er et fremragende tilskud til heste som skal tage på, mangler…
Læs mere
Fodermidler
Hvorfor giver vi hestene mash? Ditte Katrine Oksen| 09. juli 2016
Mash kan bruges på rigtig mange forskellige måder. Uanset hvilken grund der…
Læs mere
Vi er medlem af DAKOFO - Forum for hestefoder, som arbejder for bedre hestevelfærd i Danmark.