Når forandring fryder

26. apr 2018

Vi fik i august 2017 en ny pony i stalden. Det er en new forrest pony. Pigen der har pony havde svært ved at holde energi i ponyen især til stævner men også i den daglige træning. Selvom hun red den dagligt blev den stadig træt efter kun 15 minutter og begyndte så at “drille” og blive ukoncentreret. Den var også noget tyk og uenergisk når den var på fold.

Vi satte ponyen på Omega3 -Struktur 100 og på spåner. De får grovfoder 3 gange dagligt, wrap 2 gange om dagen og mash hver aften.

I løbet af vinteren skete der gradvist en stor ændring med ponyen. Den blev mere slank og samtidig også mere energisk for rytteren, som nu begyndte at træne den i længere tid ca. 45 min. Hun har nu en pony der er tilpas og som giver en god ridetur hver dag.

Efterhånden som hun begyndte at træne ponyen mere gav vi den ved hver fodring 1/2 Omega 3 -Struktur 100 og 1/2 Omega 3-Active Care. Og det fungerer bare super godt.

Når de tidligere var til stævne startede hun tit kun 1 klasse og kun 1 dag da ponyen var træt. Nu kan hun starte 2 klasser og ride både lørdag og søndag uden at ponyen bliver træt og uenergisk.

De har således rykket sig fra at ride LD til at være vinde LC2 med 74% og være klar til at starte c stævner og LB på blot 6 mdr.

Det er rigtig vigtigt for træning at hestene/ponyerne har den rigtige tilgang og lysten til at arbejde med rytteren og her har foderet en stor betydning.
Vi har nu haft op til flere heste som har reageret yderst positive på foderet fra Amequ og derved har rytterne fået heste og ponyer der er godt tilpasse og gerne vil gå ridning. ??

Del denne artikel
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Susanne Sunesen
Susanne har sammen med sin mand et DV stutteri med ca. 40 heste, fra føl til uddannede heste. Hun er eliterytter indenfor handicapridning og har vundet medaljer ved DM, NM, EM, VM og senest PL i Rio 2016, hvor det blev til en sølvmedalje. Hun rider også ”alm” stævner, men har 3-5 internationale handicap stævner om året.
Relaterede blogindlæg
Susanne Sunesen
Når kun det bedste er godt nok Susanne Sunesen| 26. april 2018
I år er vi næsten alle blevet overrasket af det flotte sommervejr.
Læs mere
Susanne Sunesen
Ny hest i stalden Susanne Sunesen| 26. april 2018
Her i november fik vi ny hest i stalden, Blue Hors Leredo…
Læs mere
Susanne Sunesen
Vinterforkælelse og udspænding af hestens muskler Susanne Sunesen| 26. april 2018
Her i den kolde vintertid, hvor stalden og ridehallen er kold, folden…
Læs mere
Vi er medlem af DAKOFO - Forum for hestefoder, som arbejder for bedre hestevelfærd i Danmark.