Vinterforkælelse og udspænding af hestens muskler

31. jan 2018

Her i den kolde vintertid, hvor stalden og ridehallen er kold, folden er hård og glat, kan det være svært at forkæle hesten. Vi har valgt at forkæle vores heste med en hestemassør, Malene Maribo.

Hun er uddannet hestemassør og har virkelig et godt tag på hestenes muskulatur, evt. spændinger og hvordan man som rytter holder hesten smidig. Vi traf Malene til EM i Göteborg, hvor hun gav CSK’s Que Faire behandling og vi var meget glade for de behandlinger hun gav, som hesten virkelig nød.

Nu har hun så taget turen til Thy, hvor hun har behandlet flere af vores heste ?

Hun var rigtig positiv over vores heste og den måde som de reagerede på behandlingen og siger at det er også meget vigtigt at hesten får det rigtig foder. dvs. massøren siger at hun kan mærke i hestenes muskulatur om de får foder med meget lavt eller højt stivelses indhold.

Hvis hesten får foder med meget stivelse, f.eks. havre eller byg bliver mælkesyren i hestens krop ophobet i musklerne og giver herved flere spændinger, hurtigere træthed og hesten skal bruge længere tid på at restituere.

Muskelmassen ved en hest som får foder med meget lavt indhold af stivelses er mere fleksibel og responderer hurtigere på behandlingen. Dvs spændinger i hestens muskler slipper hurtigere under behandlingen og varigheden af behandlingen holder også i længere tid. Muskler er også dem der gerne skal bærer hestens skelet så man på den måde undgår unødigt slid på bla sener.

Så vi havde en stald med dejlig løsgjorde og lidt forkælede heste selvom temperaturen siger -9 grader og det blæser så meget at føles som – 20 grader.

Det foder som vi bruger til vores konkurrenceheste er Omega-3 Performance, Omega-3 Active Care, Lucerne Top Mix, Maxi Rice og Omega 3 UrteMash

Til de heste og ponyer som ikke trænes så hårdt bruger vi Omega 3 Struktur 100, Lucerne Top Mix og Omega 3 Urtemash

Omega-3 UrteMash er især rigtig lækker her om vinteren hvor det luner godt i krybben når de får deres daglige portion.

Så nu venter vi på at foråret kommer ?

Del denne artikel
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Susanne Sunesen
Susanne har sammen med sin mand et DV stutteri med ca. 40 heste, fra føl til uddannede heste. Hun er eliterytter indenfor handicapridning og har vundet medaljer ved DM, NM, EM, VM og senest PL i Rio 2016, hvor det blev til en sølvmedalje. Hun rider også ”alm” stævner, men har 3-5 internationale handicap stævner om året.
Relaterede blogindlæg
Muskelopbygning
Hestens muskelopbygning Ditte Katrine Oksen| 31. januar 2018
Man kan ikke udelukkende fodre en hest til veltrænede muskler. Men man…
Læs mere
Næringsstoffer
E-vitamin – et uundværligt næringsstof til heste Ditte Katrine Oksen| 31. januar 2018
E-vitamin er essentielt for hesten, fordi den ikke selv kan producere det…
Læs mere
Tilskud
Hvilket ledtilskud skal du vælge? Ditte Katrine Oksen| 31. januar 2018
I sortimentet hos Amequ by Dangro findes der nu 3 forskellige tilskud,…
Læs mere
Vi er medlem af DAKOFO - Forum for hestefoder, som arbejder for bedre hestevelfærd i Danmark.