Efteråret står for døren

31. okt 2017

Hestene skal ind fra sommergræs.

Vores rideheste bliver klippet og pakket ind i tykke og varme dækkener.

Når vi henter vores plage (ungheste) ind fra sommergræs, er det rigtigt dejligt at have et godt foder som giver en blød overgang for hestene, da det nemt kan give uro i maven hvis de kommer ind og får foder med meget korn i.

Her er Omega-3 Struktur 100 det perfekte valg. Vores ungheste går i løsdrift og har fri adgang til wrap hele dagen. Derfor er det meget vigtigt når vi vælger foder til hestene at deres behov for vitaminer og mineraler bliver inddækket og samtidigt får et velsmagende og godt sammensat foder, som alle hestene nyder at spise, både de unge og ældre ?

Men vi har også vores konkurrenceheste, som ikke går i løsdrift. De bruger energi på denne årstid på at sætte pels og bliver også påvirket af temperaturen som svinger meget fra dag til dag.

Vi har især en stor vallak, han er 175 cm i stg, Leeds hedder han. Han har manglet lidt sul på sidebenene. Her blev vi anbefalet at prøve MaxiRice som består af stabiliseret risklid, som er tilsat kalcium og naturligt E-vitamin. MaxiRice er god til at opbygge hestens muskler og give ekstra huld fordi kliden har et meget højt fedtindhold, og fordi risklid indeholder gammaoryzanol som har en muskelopbyggende effekt. Derudover er risklid letfordøjeligt, det giver en langsomt udløst energi og har samtidig et meget lavt sukker- og stivelsesindhold. Dette er godt til heste med stress og giver hesten mere udholdenhed.

Det har været et rigtigt godt supplement til vores daglige foder, da hestene i denne tid bruger energi på pelssætningen og temperatur skifte.

Næste måned skal vi til træningssamling med landsholdet. Her skal vi træne vores heste sammen med landstræneren og se på stævnekalenderen for 2018. I 2018 er det WEG i Tryon der er det store mål, så det bliver rigtig spændende.

Del denne artikel
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Susanne Sunesen
Susanne har sammen med sin mand et DV stutteri med ca. 40 heste, fra føl til uddannede heste. Hun er eliterytter indenfor handicapridning og har vundet medaljer ved DM, NM, EM, VM og senest PL i Rio 2016, hvor det blev til en sølvmedalje. Hun rider også ”alm” stævner, men har 3-5 internationale handicap stævner om året.
Relaterede blogindlæg
Manglende huld
Risklid - en fantastisk råvare Ditte Katrine Oksen| 31. oktober 2017
MaxiRice er et fremragende tilskud til heste som skal tage på, mangler…
Læs mere
Manglende huld
Fodring af heste med HØJT stofskifte Ditte Katrine Oksen| 31. oktober 2017
”Hardkeeper” Er et udtryk for den type hest der kan være svær…
Læs mere
Ride/ stævnehest
Fodring af hesten i restitution Ditte Katrine Oksen| 31. oktober 2017
Vi kender alle til at hesten kan være træt efter en hård…
Læs mere
Vi er medlem af DAKOFO - Forum for hestefoder, som arbejder for bedre hestevelfærd i Danmark.