Efterårsstævne med unghesten

11. okt 2017

Nu da EM er vel overstået med Arami, er der tid til at putte lidt mere stævnerutine på unge Torino (5år). Han har ikke været så meget i byen, men de stævner han har været til virker han som om han overskuer det hele meget godt, og han har en rigtig go indstilling til det hele.

I military skal hestene jo lære 3 discipliner, og det tar tid og en hvis indføling at lære de unge heste det hele, uden at det bliver for meget. Og da gåpåmod og lyst er en super vigtig faktor så gælder det om at skynde sig langsomt og mærke efter.

Jeg mener at man tager hesten og kigger på hvor den er, og selvfølgelig skal man arbejde med de ting som hesten har svært ved MEN, min filosofi er nok lisså meget IKKE at knokle alt for hårdt på, men mere acceptere og ride hesten der hvor den er, og udvikle den langsomt men bredt.

 

Jeg var til 1 dags stævne i Haslev med Torino d. 1. okt.

Det er altid ret kompakt med 1. dags stævnerne, så første terrænbanegennemgang gjorde jeg dagen før stævnet. Fin bane med et par helt nye ting for Torino, bla atempo banket, så spændende at se hvordan han ville løse den opgave!

Selve stævnedagen, afgang efter morgenmad, som for Torinos vedkommende bestod af Amequs Omega-3 Performance foder. Mordax på og et kvarters opvarmning til dressuren, hvor han faktisk gik et pænt program (67%) udfra at det ikke lige ligger til hans højreben. Herefter omskift til springsadel og 8 opvarmnings spring og herefter en velsprunget og fejlfri runde på springbanen. Så en god lang pause med både foder , vand og wrap. Torino har heldigvis altid rigtig stor spiselyst både til Amequs Omega-3 Performance og Amequs Omega-3 UrteMash, så ingen bekymringer der!

Efter endnu en banegennemgang, fik jeg sadlet  Torino op til terrænturen, og altså……..sikken en fornøjelse med en unghest som har gåpåmod, tillid og selvtillid til at galopere ud i, for ham helt ukendt terræn , og løse alle de opgaver han blev budt, fejlfrit og hurtigt. Det kan man da kun blive glad af ?

Torino sluttede på sine dressurstarfpoint på 49,8 og fik en 7. plads

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hanne Wind Ramsgaard
Hanne er professionel Militaryrytter og har været en del af Amequs ambassadørteam i mange år. Hannes store passion er military og hun har i de sidste mange år været en del af toppen indenfor military i Danmark. På CV’et kan Hanne både skrive deltagelse ved DM, EM og VM for ungheste, samt et hav af nationale og internationale stævner og placeringer. Hanne er en rytter med en masse energi, der også smitter af på hestene, hun er optimist og sætter altid mål ud fra den enkelte hests niveau og kapacitet. Det vigtigste for Hanne er at hestene kan følge med både psykisk og fysisk.
Relaterede blogindlæg
Sally Lundquist - Lundquist Dressage
Stor fan af Omega-3 Performance Care! Sally Lundquist| 11. oktober 2017
Så blev det tid til mit andet blogindlæg. Rigtig meget er sket…
Læs mere
Fodermidler
Hvorfor giver vi hestene mash? Ditte Katrine Oksen| 11. oktober 2017
Mash kan bruges på rigtig mange forskellige måder. Uanset hvilken grund der…
Læs mere
Foder udfordringer
Hvilken mash skal du vælge til din hest? Ditte Katrine Oksen| 11. oktober 2017
Hos Amequ By Dangro har vi tre forskellige mashprodukter man kan vælge…
Læs mere
Vi er medlem af DAKOFO - Forum for hestefoder, som arbejder for bedre hestevelfærd i Danmark.