Føl i stalden og DM i kikkerten

29. maj 2019

Så kom det første føl i år. Vi skal kun have 2 føl, men et rigtig spændte da det er på 2 rigtig gode hopper og med spændende hingste. Det første føl vi venter er på vores fantastiske hoppe Thy’s Fiona. Det er en datter på OL hesten Lavi. Fiona er ifolet ved Janerio Platinum. Fiona fik et dejligt hingste føl her den anden morgen. Han er langbenet og har et dejligt udtryk.
Jamaica skal han hedde 🙂 Så har vi en ung hoppe som venter sit første føl i slutningen af Juni. Det er Zavannah som venter føl efter Da’vie. Spændende.

Når hopperne kommer fra løsdriften og ind i stalden med deres føl bruger vi Omega-3 Struktur 100 og Omega-3 UrteMash til dem. De er hermed dækken ind med vitaminer og mineraler og UrteMashen er rigtig god til deres mave som er meget vigtig også når de går med føl. Hvis hoppen har en “stresset” mave kan det påvirke mælken både i mængde men også hvor stærkt mælken er. Hvis det sker kan føllet få diarré og blive utilpas, så det vil vi helst undgå.

Men vi har også travlt med at træne. For nu er Leeds helt klar igen. Han har også været rigtig frisk når han kun skulle trækkes inde i ridehallen, så han syntes det er dejlig at være ridehest igen. Så vi træner hver dag. Enkelte dage kun med en lang skridttur og andre dage med meget galop og løsgørende øvelser. Vi rider også lidt sidebevægelser i både trav og galop.
Nu må vi se hvordan det går her i starten af juni, hvor vi skal til DM i Uggerhalne. Jeg syntes godt vi kunne have brugt 1 måned mere. Men det flytter nok ikke DM for vores skyld 🙂

Vi tænker også mere på DM som træning for Leeds da han ikke har været til så mange store stævner, endnu. Men nu hvor vi er mere igang med ham har vi også ændret lidt på hans foder sammensætning. Han er jo en stor hest, 175 cm i stang, så han får både Struktur 100 og Performance 3 gange om dagen. Så efter vi har redet får han LinOcrunch og Lucerne Top Mix og så får han selvfølgelig UrteMash hver aften.

Han spiser sit foder med stor appetit og han syntes det er ren luksus når der er lidt godt i krybben efter træning 🙂

Så vi er meget spændte på hvordan det går til DM med Leeds og så ser vi frem til at gå det sidste føl så de to føl kan lege sammen hele sommeren.

Del denne artikel
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Susanne Sunesen
Susanne har sammen med sin mand et DV stutteri med ca. 40 heste, fra føl til uddannede heste. Hun er eliterytter indenfor handicapridning og har vundet medaljer ved DM, NM, EM, VM og senest PL i Rio 2016, hvor det blev til en sølvmedalje. Hun rider også ”alm” stævner, men har 3-5 internationale handicap stævner om året.
Relaterede blogindlæg
Susanne Sunesen
Den kolde tid der byder på fravænning af føl og lidt ekstra forkælelse Susanne Sunesen| 29. maj 2019
Så blev det igen tid til vinterdækkener og termostøvler :) Vi har…
Læs mere
Avl
Fodring af føl Dangro Nordic| 29. maj 2019
Alle føl er forskellige og både race, management mm spiller ind i…
Læs mere
Avl
Omega-3 fedtsyrer gavner hoppe og føl Dangro Nordic| 29. maj 2019
Omega-3 menes at have positiv effekt på:
Læs mere
Vi er medlem af DAKOFO - Forum for hestefoder, som arbejder for bedre hestevelfærd i Danmark.