Den kolde tid der byder på fravænning af føl og lidt ekstra forkælelse

24. nov 2016

Så blev det igen tid til vinterdækkener og termostøvler 🙂

Vi har lige taget vores føl ind og skilt dem fra hopperne. Føllene elsker deres nye foder (den nye Amequ Omega-3 Junior) og har taget fravænningen fra deres mor rigtig fint. De bliver også forkælet med Omega-3 UrteMash 2 gange om dagen og de smasker rigtig idet 🙂

Når vi fodrer de unge dyr henover vinteren, er der vigtigt for os, som avler, at vi har et godt foder hvor føl og ungheste er dækket ind med mineraler og vitaminer, uden at de skal overfodres med risiko for kolik. I Omega-3 Junior er der også en masse godt for dem at tygge på så de ikke ”sluger” deres foder og de ser allerede fine ud i pelsen, selvom den er lang og varm 🙂

Men jeg har også min OL hest, på 18 år, som faktisk er bedstemor til flere af vores plage. Hun har haft en lille pause fra dressuren efter vores tur i Rio. Jeg begyndte at starte hende op igen her for 14 dage siden og hun siger bare ”Ja tak” 🙂 Det er bare dejligt at hun er klar på arbejdet selvom hun næsten lige har været på den lange tur til Rio, men jeg har også forkælet hende lidt.

Hun er jo et rent muskelbundt, som elsker at arbejde. I vores stald har vi ridehallen i forlængelse af vore stald, så når vi sadler op kigger vi ind i ridehallen.

På staldgangen har vi 3 steder til at sadle op og det sidste sted er lige udenfor Lavi´s boks.

Hvis jeg tager en hest ud før hende og strigler og sadler den op, er hun nærmest ved at vælte mig at ren jalousi. Så hun er næsten altid den første der kommer ud og bliver redet.

Så har vi en 6 års vallak, en stor dreng på 175 cm i stg. Han elsker sin Omega-3 UrteMash.

Den anden aften hvor jeg fodrede fik jeg det sjoveste udtryk fra den da jeg gav ham sin mash. Der var nemlig ikke så meget til ham som der plejede, da føllene havde fået lidt ekstra og jeg grinede da han virkelig lignede en der sagde, er det til mig, kun det ! 🙂

Så her i den kolde tid er det ekstra vigtigt at forkæle hestene, de elsker den lune Omega-3 UrteMash både gamle og unge.

 

Fortsat god vinter

Susanne 🙂

Del denne artikel
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Susanne Sunesen
Susanne har sammen med sin mand et DV stutteri med ca. 40 heste, fra føl til uddannede heste. Hun er eliterytter indenfor handicapridning og har vundet medaljer ved DM, NM, EM, VM og senest PL i Rio 2016, hvor det blev til en sølvmedalje. Hun rider også ”alm” stævner, men har 3-5 internationale handicap stævner om året.
Relaterede blogindlæg
Hestehold
Vinterfodring starter Ditte Katrine Oksen| 24. november 2016
Nu nærmer tiden sig, hvor hestene kommer ind fra sommerfoldene, og der…
Læs mere
Susanne Sunesen
Vinterforkælelse og udspænding af hestens muskler Susanne Sunesen| 24. november 2016
Her i den kolde vintertid, hvor stalden og ridehallen er kold, folden…
Læs mere
Hanne Wind Ramsgaard
Vintertræning af de unge heste Hanne Wind Ramsgaard| 24. november 2016
Lidt tanker og ideer til vintertræning af de unge heste Her henover…
Læs mere
Vi er medlem af DAKOFO - Forum for hestefoder, som arbejder for bedre hestevelfærd i Danmark.