Herning – Årets hestefest

04. mar 2020

Det er jo OL/PL år i år. Legene skal foregå i Tokyo, Japan, og alle på landsholdene har en drøm om at forsvare de danske farver til verdens største sportsbegivenhed. 🇩🇰🇩🇰

Den største sportsbegivenhed for heste, her i landet, er Dansk Varmblods hingstekåring i Herning. Jeg har inden jeg blev pararytter redet i Herning til ungheste championatet på 2 heste, Leight og Thy’s Que Faire, og i hingsteklasser på avlshingsten Quatro, men jeg har aldrig redet til gallashowet. I år skal jeg ride med i gallashowet.

Det bliver godt nok ikke på den hest, som jeg normalt rider parastævner på, da vi skal starte stævne på Blue Hors i ugen efter Herning og derfor gerne vil “gemme” ham til det. Jeg har valgt at ride på Luigi, en 11 år vallak som er efter Leandro og min tidligere stævnemakker Thy’s Que Faire.

Det er normalt ikke mig der rider på Luigi, men jeg har i anledningen af Herning “ fået lov” til at låne ham af vores rytter Emilia, som er hans groom under Herning. 😉

Luigi er en dejlig energisk hest som ligner sin mor på mange måder og jeg er sikker på at vi nok skal få en fest når vi skal på banen under gallashowet.

Luigi er ikke så stor som Leeds. Den er ca. 165 i stg men en hest som har meget mekanik og har derfor også brug for noget godt brændstof. Han får Omega-3-Performance, 3 gange dagligt, og Omega-3-Urtemash hver aften. Luigi er en hest som sveder meget under træning, det gjorde hans mor også, så giver jeg ham Omega3 AfterWork Mash efter træning. Det er en mash som hestene elsker og der er elektrolytter, antioxidanter, mælkesyrebaktier mm. i der giver hesten optimale betingelser til at restituere og være klar til at træne igen dagen efter.

Når vi pakker til Herning pakker vi lidt ekstra mash både Afterwork og Urtemash da det også er rigtig godt hvis hesten ikke har meget ædelyst, på grund af det stress der kan være under et stævne som Herning. Samtidig er det også godt for hesten at få lidt ekstra væske gennem det opblødte foder.

Vi er i Herning fra onsdag aften til lørdag sent aften. Så kan vi holde fri søndag inden næste uge, hvor vi igen skal køre til stævne onsdag. 😊🇩🇰
Vi skal træne til gallashowet torsdag morgen og så er vi på både fredag og lørdag aften.

Vi glæder os.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Susanne Sunesen
Susanne har sammen med sin mand et DV stutteri med ca. 40 heste, fra føl til uddannede heste. Hun er eliterytter indenfor handicapridning og har vundet medaljer ved DM, NM, EM, VM og senest PL i Rio 2016, hvor det blev til en sølvmedalje. Hun rider også ”alm” stævner, men har 3-5 internationale handicap stævner om året.
Relaterede blogindlæg
Susanne Sunesen
De kræsne heste Susanne Sunesen| 04. marts 2020
Når vi kigger i krybberne i vores stald er det ikke alle…
Læs mere
Susanne Sunesen
Fantastisk EM i Göteborg 😊 Susanne Sunesen| 04. marts 2020
Vi tog til EM i Göteborg med store forventninger. Vores forberedelser var…
Læs mere
Susanne Sunesen
Når hestens kondi kommer under lup Susanne Sunesen| 04. marts 2020
I forbindelse med vores landholdssamlinger, har landsholdsdyrlæge Lars Bak fra Højgaard Hestehospital…
Læs mere
Vi er medlem af DAKOFO - Forum for hestefoder, som arbejder for bedre hestevelfærd i Danmark.