Hvilket ledtilskud skal du vælge?

26. maj 2021

I sortimentet hos Amequ by Dangro findes der nu 3 forskellige tilskud, som alle understøtter hestens led: Amequ Elixir Joints, Amequ Elixir Kisel og Amequ MSM Flex+. Hvilket tilskud skal du så vælge til din hest?

I dette blogindlæg kan du blive klogere på hvilket af produkterne, der passer bedst til behovet hos netop din hest.

 

Amequ Elixir Joints

Amequ Elixir Joints er baseret på urterne gurkemeje, boswellia, agerpadderok, solbær, padderok og bambus.

Gurkemeje

Med gurkemeje tilføres hesten en høj andel antioxidanter via stoffet curcumin, som understøtter immunforsvar og den naturlige modstandskraft. Ud over at understøtte mobilitet og led, kan gurkemeje også have en positiv effekt på hestens hud- og pelskvalitet.

Normalt anbefales der ved tilskud med gurkemeje, at der også tilsættes sort peber for øget optagelighed. Dette er ikke nødvendigt i Amequ Elixir Joints, fordi dette tilskud er baseret på ekstrakt, som er meget let optagelig for hesten.

Boswellia

Boswellia Serreta er et velkendt indisk ørkentræ. Ekstrakten fra træet kan understøtte leddets immunforsvar, bindevævet og blodtilførslen.

Agerpadderok og padderok

Agerpadderok og padderok er giftigt for heste i større mængder. I små doser kan denne urt dog understøtte hestens urinveje og lymfesystem. På denne måde hjælpes hesten til bedre at kunne komme af med sine affaldsstoffer fra muskler og led. Urterne har et højt indhold af kisel og flavonoider.

Man har i flere studier benyttet agerpadderok og padderok i urteblandinger til heste for understøttelse af bevægeapparatet, med god effekt.

Solbær

Solbær er særdeles næringsholdige. Herfra tildeles hesten ascorbinsyre, B1- og B2-vitamin, karotin, kalium, natrium, magnesium, jern, mangan, fosfor, flavonoider og et særdeles højt indhold af C-vitamin.

Ud over en god smag giver ekstrakten fra solbærplantens blade en god næring til led, ledbånd og bindevæv.

På mennesker er der udført flere studier med tildeling af solbær til atleter. Her har resultaterne vist tegn på bedre muskelrestitution og mindre ophobning af mælkesyre.

Bambus

Ekstrakt fra bambus stammen indeholder hele 70% kisel, som er byggemateriale i kroppens væv. Bambus understøtter dermed knogler, sener, ledbånd, bindevæv, hove og pels. Yderligere stimulerer kisel kroppens egen produktion af glucosamin.

Amequ Elixir Joints anbefales hovedsageligt til heste i træning og konkurrenceheste. Med dette tilskud tilgodeses hestens smidighed, muskler og mobilitet selv i hård træning.

 

Amequ Elixir Kisel

Amequ Elixir Kisel består af hydrolyseret kisel for størst mulig optagelighed.

Kisel er et vigtigt næringsstof, som indgår i opbygningen af cellevægge og bindevæv, samt knogler, sener, hove, hud og pels. Yderligere stimulerer kisel kroppens egen produktion af glucosamin.

Kisel hænger sammen med C-vitamin, da det enzym der stimulerer produktionen af kollagen, indeholder C-vitamin. Hvis hesten ikke indtager nok C-vitamin, stopper enzymet med at fungere. Men for at kunne producere kollagen, skal der også være kisel til stede. Man får derfor ingen effekt af at tildele C-vitamin for at øge produktionen af kollagen, hvis der ikke samtidigt tildeles kisel.

Kollagen er et protein, som er meget vigtigt for kroppen. Kollagen bruges som byggesten til brusk og knogler, og det er essentielt for kroppens bindevæv og hud.

Amequ Elixir Kisel kan med fordel tildeles sammen med Amequ MSM Flex+.

Amequ Elixir Kisel kan bruges til alle heste, men egner sig særligt godt til plage, unge heste i vækst, tilridning, ved boksro eller genoptræning.

 

Amequ MSM Flex+

Amequ MSM Flex+ består af MSM, hyben, ekstruderede hørfrø og Digestarom.

MSM

MSM (organisk svovl) indgår i hestens ledbrusk og bindevæv. Derudover kan MSM understøtte blodcirkulationen, så transport af affaldsstoffer og næringsstoffer til og fra led forøges.

Det organiske svovl er et vigtigt mineral for opretholdelse af cellevægge og nydannelse af celler. Derudover er MSM god næring til hestens hud, pels og hove.

Hyben

Hyben har et højt indhold af antioxidanter, C-vitamin og flavonoider, som understøtter hestens blodcirkulation, led, sener og immunforsvar.

Det høje indhold af C-vitamin kan desuden øge optagelsen af MSM.

Studier på mennesker har påvist god effekt med tildeling af hyben ved nedsat mobilitet i led.

Ekstruderede hørfrø

De ekstruderede hørfrø bidrager med et højt indhold af omega-3 fedtsyrer. I alle Amequ by Dangro produkter benyttes en patenteret ekstruderingsproces, som gør disse essentielle fedtsyrer særligt let optagelige.

Fødevarer der indeholder omega-3 fedtsyrer, er kendt for at styrke immunsystemet og reducere inflammatoriske reaktioner. Fremtidig forskning i heste vil helt sikkert fortsætte med at undersøge fordelen af højere omega-3 niveau i hestens foder. Men vi ved allerede nu, at fordelene ved at styrke immunsystemet og reducere inflammatoriske reaktioner er særlig gavnlig for ældre heste, heste der skal yde på højt niveau, samt heste med behov for understøttelse af bevægeapparatet.

Digestarom

Digestarom er baseret på et unikt miks af inulin og essentielle olier, som understøtter hestens fordøjelse og tilfører produktet præbiotika og antioxidanter.

I forsøg udført på heste, hvor man har tilsat Digestarom til den daglige fodring, har man målt markant øget optag af makromineraler, sammenlignet med heste som ikke fik tildelt Digestarom.

Fordøjeligheden af protein, calcium, fosfor, magnesium og fibre øges ved tildeling af Digestarom, og generelt højere fordøjelighed af næringsstoffer. Studiet blev gennemført ved måling af både afførings- og blodprøver.

De heste som blev tildelt Digestarom havde desuden et lavere indhold af kolesterol i blodet end heste, som ikke fik tilskuddet.

Amequ MSM Flex+ kan bruges til ALLE heste. Særligt har produktet sin fordel til seniorheste, heste i hård træning, heste i boksro og genoptræning. Til seniorheste kan MSM Flex+ med fordel kombineres med Amequ Elixir C-Bidol. Dette produkt kan du læse mere om i dette blogindlæg: Hvad er cannabinoider og hvad gør de for min hest.

 

Opsummering:

Amequ Elixir Joints anbefales hovedsageligt til heste i træning og konkurrenceheste. Med dette tilskud tilgodeses hestens smidighed, muskler og mobilitet, selv i hård træning.

Amequ Elixir Kisel kan bruges til alle heste, men egner sig særligt godt til plage, unge heste i vækst, tilridning, ved boksro eller genoptræning.

Amequ MSM Flex+ kan bruges til alle heste. Særligt har produktet sin fordel til seniorheste, heste i hård træning, heste i boksro og genoptræning.

Amequ Elixir Kisel kan med fordel kombineres med Amequ MSM Flex+.

Har du brug for vejledning omkring fodringen af din hest? Så bestil en gratis foderplan her https://dangro.com/bestil-foderplan/

Eller kontakt vores foderkonsulenter direkte via mail på foderplan@dangro.com

Du er også altid velkommen til at ringe på telefonnummer 30 34 24 11 (Ditte) eller 51 86 24 11 (Trine).

 

 

Kilder:

D. Nielsen, G. D. Potter, E. L. Morris et al.. Training distance to failure in young racing quarter horses fed sodium zeolite A. Journal of Equine Veterinary S cience,vol.13,no.10,pp.562–567,1993.

Training distance to failure in young racing quarter horses fed sodium zeolite A

Reffitt DM, Ogston N, Jugdaohsingh R, Cheung HF, Evans BA, Thompson RP, Powell JJ, Hampson GN. Orthosilicic acid stimulates collagen type 1 synthesis and osteoblastic differentiation in human osteoblast-like cells in vitro. Bone. 2003 Feb; 32 (2): 127-35. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12633784

Gough, M. R., Munroe, G. A. and Mayhew, I. G.. (2002). Urea as a measure of dilution of equine synovial fluid. Equine Veterinary Journal, 34: 76-79. doi:10.2746/042516402776181213.

Reffitt DM, Ogston N, Jugdaohsingh R, Cheung HF, Evans BA, Thompson RP, Powell JJ, Hampson GN. Orthosilicic acid stimulates collagen type 1 synthesis and osteoblastic differentiation in human osteoblast-like cells in vitro. Bone. 2003 Feb; 32 (2): 127-35. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12633784

Charles T. Price, Kenneth J. Koval, and Joshua R. Langford. 2013. Silicon: A Review of Its Potential Role in the Prevention and Treatment of Postmenopausal Osteoporosis. International Journal of Endocrinology, Vol 2013. https://www.scienceopen.com/document_file/35a4be73-4673-4f19-8ebb-3e2723201c0d/PubMedCentral/35a4be73-4673-4f19-8ebb-3e2723201c0d.pdf

https://www.danskbaerdyrkerforening.dk/index.phtml?sek_id=9

Susan Wynn, Barbara Fougére. 2007. Veterinary Herbal Medicine. Side: 582.

Journal of Central European Agriculture, Year: 2011, Volume: 12, Issue: 3, s. 390-397: THE EFFECT OF PHYTOADDITIVES ON MACROELEMENTS DIGESTIBILITY OF SPORT HORSES, Bernislav GÁLIK, Daniel BÍRO, Markol HALO, Miroslav JURÁČEK, Milan ŠIMKO, Veronika VAŠČÁKOVÁ, Michal ROLINEC

Del denne artikel
Relaterede produkter
Kommentarer
 1. Hej
  Jeg har en 4 års DV som brækkede sit sædeben i marts sidste år. Jeg kæmper med at få hende nogenlunde på ret køl igen m massage og lsd. Er der noget i mener kunne hjælpe hende? Hendes bindevæv er ret stramt og en del myoser.

  1. Hej Irene,

   Beklager den lange svartid.
   I forhold til hestens bindevæv tænker jeg at et produkt som Amequ MSM Flex+ kunne være godt til at understøtte hestens smidighed og fleksibilitet. Du kan læse mere om produktet her: https://dangro.com/msm-flex

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ditte Katrine Oksen
Ditte er uddannet jordbrugsteknolog med hestespeciale og har været en fast del af Amequ by Dangro’s foderrådgivning siden 2018. Hun har stor viden om hestefodring og om Amequ produkterne, som hun har brugt til hendes egne heste siden 2013. Ditte er aktiv rytter indenfor militarysporten og har redet internationale stævner på 3* niveau. Hun har også erfaring indenfor avl, da hun selv har avlet hendes kommende military stjerne.
Relaterede blogindlæg
Tilskud
Amequ ELIXIR - flydende tilskudsprodukter Dangro Nordic| 26. maj 2021
Hos Amequ by Dangro finder du en serie af flydende tilskudsprodukter -…
Læs mere
Næringsstoffer
Hvilken form for Kisel er bedst til hesten? Ditte Katrine Oksen| 26. maj 2021
Kisel fås i mange forskellige tilskudsformer til heste, men det er ikke…
Læs mere
Næringsstoffer
Mineral mangel - Kisel spiller en rolle Ditte Katrine Oksen| 26. maj 2021
Der kan være mange forskellige årsager til, at en hest kommer i…
Læs mere
Vi er medlem af DAKOFO - Forum for hestefoder, som arbejder for bedre hestevelfærd i Danmark.