Hvor tidligt kan barnet få sin første pony?

20. apr 2020

Nu hvor vi i november blev forældre til lille Robin, har vi snakket lidt om at finde en pony til ham.

Altså faktisk så har vi jo Sputte, men han er en lille egenrådig shetlandspony og bestemt ikke særlig børneegnet, så ham er vi ret enige om, ikke skal hjælpe Robin i hans intro til hestelivet.

Nogen vil selvfølgelig nok mene, at det er alt for tidligt at gi’ knægten på 4 1/2  mdr. en pony. – Og det er det da også, men vi er jo en heste familie, så for os er det nok det samme, som det er for andre at give deres børn en cykel. Hvis han skal have chancen for at lære at cykle, så vil jeg jo ikke låne ham min, men derimod anskaffe en trehjulet som den første. Man kan jo ikke helt sammenligne børneponyer med trehjulede cykler… – men det kan man godt alligevel.

Kriteriet er at den skal være sød og rar i al omgang, må ikke hverken bide eller sparke, og så skal den kunne give en trækketur. Dressurskoling, alder og størrelse er ikke så vigtig, den skal bare være børnevenlig! – Fordi de første mange år handler det om at bygge en trygheds og interesse platform. At lære at omgåes heste, pusle og passe, og ride.

For at kunne anskaffe endnu et 4 benet væsen, så manglede vi liiiiiige en mindre detalje…… en ponybolig!
Så jeg smøjede ærmerne op og gik igang med et rækkehus ved siden af Sputtes Corner. Frit fra fantasien og lidt ud fra hvad der var på tilbud i Jem&Fix, fik jeg i løbet af 5 dage bygget et hus i Harry Potter stil. Charlotte fik lov at vælge farver og jeg bestemte resten.

Derefter manglede vi bare at finde den rigtige pony, hvilket faktisk løste sig selv. For da jeg postede pony-rækkehus billeder på facebook fik jeg, udover en del forespørgsler på bygningstegninger og salgswebside for den lille hytte, også tilbudt en dejlig børnepony som nogle børnebørn var vokset fra.

Hende var vi ret enige om, lød som et godt match, så sådan gik det til at Rosa nu er flyttet ind i rækkehuset ved siden af Sputte.

Efter en uges tid fik Robin sin første ridetur, det var en stor succes. Vi glæder os til at se hvad det bringer med sig af oplevelser i fremtiden.

Del denne artikel
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hanne Wind Ramsgaard
Hanne er professionel Militaryrytter og har været en del af Amequs ambassadørteam i mange år. Hannes store passion er military og hun har i de sidste mange år været en del af toppen indenfor military i Danmark. På CV’et kan Hanne både skrive deltagelse ved DM, EM og VM for ungheste, samt et hav af nationale og internationale stævner og placeringer. Hanne er en rytter med en masse energi, der også smitter af på hestene, hun er optimist og sætter altid mål ud fra den enkelte hests niveau og kapacitet. Det vigtigste for Hanne er at hestene kan følge med både psykisk og fysisk.
Relaterede blogindlæg
Hanne Wind Ramsgaard
Heste og graviditet Hanne Wind Ramsgaard| 20. april 2020
Så er jeg heldigvis snart færdig med at være babyhotel. Ikke at…
Læs mere
Hanne Wind Ramsgaard
Hestepige i mødregruppe Hanne Wind Ramsgaard| 20. april 2020
Hahaha, jeg har sku tit tænkt på hvad “almindelige” mennesker dog får…
Læs mere
Hanne Wind Ramsgaard
Hvornår, starter sådan en lille fyr at ride? Hanne Wind Ramsgaard| 20. april 2020
Så kom Robin Endelig, d. 18. november valgte Robin at tjekke ud…
Læs mere
Vi er medlem af DAKOFO - Forum for hestefoder, som arbejder for bedre hestevelfærd i Danmark.