I form til sæsonstart

17. mar 2017

Nu nærmer årets sæsonstart sig med hastige skridt

For mit og Arami´s vedkommende bliver det den 29/3 til endags CIC2* i Luhmuhlen i Tyskland.

Vi starter op et niveau lavere end det han skal gå til de efterfølgende stævner, hvilket er helt normalt med militaryhestene.

 

I form til stævnestart

For at få ham i form til årets første stævnestart, som er en kort 2* , formentlig ca 6 min ridetid i terrænet, starter jeg med at galoptræne 2 måneder før.

Galoptræningen laves i intervaller, det er der mange forskellige måder på, men min måde er følgende:

Opvarmning i skridt trav og let galop, herefter 2 minutters galop, 2 minutters skridt, 2 minutters galop, 2 minutters skridt, 2 minutters galop, aftravning og afskridtning.

Sådan starter jeg hvert forår op med galoptræning/intervaltræning hver 4. dag. Hver 14. dag skruer jeg lidt op for intensiteten, første opskruning er gerne at øge galopintervallerne til 2 1/2 minut, herefter kan jeg koble et ekstra interval på.

Jeg kører max 5 galop intervaller og forlænger max intervallerne til 3 minutter.

Jeg galopere mellem 600-800 m/min og gerne 1-2 minutter mere end den forventede ridetid ved det kommende stævne, hvor de korte baner (CIC) er 6-7 minutter og de lange (CCI) er 9-12 minutter.

 

Hydrering og ekstra energi

Efter endt intervaltræning får Arami altid en ekstra portion foder, i form af Omega-3 UrteMash. Intervaltræningen er hård og derfor er hydrering og lidt ekstra energi super vigtigt for at hans muskler kan følge med til det hårde arbejde. Samt dagen efter hårdt arbejde ligger altid en træning med let arbejde, da restitution er lige så vigtigt som det hårde arbejde.

Del denne artikel
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hanne Wind Ramsgaard
Hanne er professionel Militaryrytter og har været en del af Amequs ambassadørteam i mange år. Hannes store passion er military og hun har i de sidste mange år været en del af toppen indenfor military i Danmark. På CV’et kan Hanne både skrive deltagelse ved DM, EM og VM for ungheste, samt et hav af nationale og internationale stævner og placeringer. Hanne er en rytter med en masse energi, der også smitter af på hestene, hun er optimist og sætter altid mål ud fra den enkelte hests niveau og kapacitet. Det vigtigste for Hanne er at hestene kan følge med både psykisk og fysisk.
Relaterede blogindlæg
Hanne Wind Ramsgaard
I topform på 10 uger ! Hanne Wind Ramsgaard| 17. marts 2017
I sne og frost gik jeg igang med det formopbyggende arbejde "intervaltræning".
Læs mere
Susanne Sunesen
Når hestens kondi kommer under lup Susanne Sunesen| 17. marts 2017
I forbindelse med vores landholdssamlinger, har landsholdsdyrlæge Lars Bak fra Højgaard Hestehospital…
Læs mere
Hanne Wind Ramsgaard
Formkurve og træning Hanne Wind Ramsgaard| 17. marts 2017
Årets mål for Arami og mig var at blive udtaget til EM,…
Læs mere
Vi er medlem af DAKOFO - Forum for hestefoder, som arbejder for bedre hestevelfærd i Danmark.