I topform på 10 uger !

19. mar 2018

I sne og frost gik jeg igang med det formopbyggende arbejde “intervaltræning”.

Planen er at Arami skal gå det store 4* stævne Badminton Horse Trials i England, som hvert år løber af stablen første weekend i maj.

For at komme i form til terrændelen, som består af ca 6.5 km let kuperet terræn med omkring 45 faste forhindringer af meget forskellig type, som skal forceres på omkring 12 minutter, dvs. fuld speed hele vejen, så starter jeg med intervaltræning hver 4. dag 10 uger før stævnet.

Intervaltræning er lidt af en videnskab, og der er ingen som gør det helt ens. Nogen har bakker, nogen galopere 4 minutters intervaller mens andre galopere 1 minut.

Behovet er individuelt fra hest til hest alt afhængig af fuldblods andel og type.

Arami er jo en helt alm. DV uden nogen særlig fuldblods andel, hvilket sætter ret store krav til både træning og foder.

Målet er 2 uger inden stævnet at være oppe på 15 min galop, når intervallerne lægges sammen.

Jeg startende med 3*2 min i ridehuset med ca 400m/min det var ok de første tre gange, men da tempo og interval antal skulle op, og der stadigvæk var frost og knoldet udenfor fik jeg lavet en aftale med Skovbo Travbane, som bliver saltet og jævnet hver dag, det er nu helt uundværligt hvis jeg skal nå at få Arami i form og holde ham fri for skader. Så super godt med så optimale træningsforhold når vejret ikke sådan rigtigt vil overgive sig til at kalenderen og os andre, gerne vil ha forår.

Samtidig med at intervaltræningen sættes igang, skifter Arami fra Active Care til Omega 3 Performance. Ret hurtigt skifter hans form fra kastaniedyr til jagthund. Og fodringerne bliver til 4 istedet for 3.

Lige nu er vi oppe på 4*2 min og det næste jeg gør er at forlænge intervallerne med 1/2 min.

Det er noget der kræver utrolig meget af Arami, samtidig med træning i både spring og dressur ved siden af og et snarligt skifte tilsommerpels, så det sætter enormt høje krav til foderet hvis han skal have energi til det hele, og der må jeg sige at Omega 3 Performance virkelig er et top performance foder !

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hanne Wind Ramsgaard
Hanne er professionel Militaryrytter og har været en del af Amequs ambassadørteam i mange år. Hannes store passion er military og hun har i de sidste mange år været en del af toppen indenfor military i Danmark. På CV’et kan Hanne både skrive deltagelse ved DM, EM og VM for ungheste, samt et hav af nationale og internationale stævner og placeringer. Hanne er en rytter med en masse energi, der også smitter af på hestene, hun er optimist og sætter altid mål ud fra den enkelte hests niveau og kapacitet. Det vigtigste for Hanne er at hestene kan følge med både psykisk og fysisk.
Relaterede blogindlæg
Sally Lundquist - Lundquist Dressage
Stor fan af Omega-3 Performance Care! Sally Lundquist| 19. marts 2018
Så blev det tid til mit andet blogindlæg. Rigtig meget er sket…
Læs mere
Muskelopbygning
Hestens muskelopbygning Ditte Katrine Oksen| 19. marts 2018
Man kan ikke udelukkende fodre en hest til veltrænede muskler. Men man…
Læs mere
Muskelopbygning
Aminosyrer – hvad skal vi med dem? Ditte Katrine Oksen| 19. marts 2018
Vi hører ofte om at foderet indeholder aminosyrer, essentielle aminosyrer og en…
Læs mere
Vi er medlem af DAKOFO - Forum for hestefoder, som arbejder for bedre hestevelfærd i Danmark.