Meadow Minerals – når græsset skal være i top

27. maj 2021

Mange hestefolde i Danmark har et lavt indhold af mineraler. Men græssets mineralindhold spiller en stor rolle for hestens daglige indtag af næringsstoffer. Derfor kan det give god mening at optimere græssets indhold, så det både får en bedre kvalitet, og udbyttet bliver større.

Amequ Elixir Meadow Minerals er baseret på havvand, som i årevis har været brugt til haver og dyrkbare marker.
Derfor er der allerede foretaget en del forskning på havvandets indflydelse på høsten af afgrøder.

Dr. Maynard Murray er kommet frem til, at havvandet i Meadow Minerals har en positiv effekt på både udbyttet og kvaliteten i hver afgrøde hvor det benyttes. Han kom også frem til, at dyr som fodres med afgrøder, der var sprøjtet med havvandet, havde en større immunstatus – sammenlignet med kontrolgruppen i forsøget.

 

Hvad er Meadow Minerals?

Elixir Meadow Minerals
Elixir Meadow Minerals

Amequ Elixir Meadow Minerals fortyndes med vand og sprøjtes ud over græsmarken, der skal bruges til afgræsning eller grovfoderdyrkning.

Havvandet, som bruges i produktet, er koncentreret og kommer fra Bering havet, hvor vi finder vand af meget ren kvalitet.  Størstedelen af saltet i vandet er fjernet, mens det resterende koncentrat indeholder mere end 85 mikroelementer. 1L Meadow Minerals dannes ud fra koncentrat af 100L Bering havvand!

Det helt særlige ved havvandet er, at det indeholder fytoplankton. Disse mikroskopiske alger binder mikroelementer og mineraler, hvilket gør dem mere optagelige i både planter og dyr. Algen fungerer som transportør for mineraler, så de lettere kan blive optaget i planten, men også så de let trænger igennem både tarmslimhinden og ind i cellerne på dyr. Dette sikrer, at minimalt spild havner i grundvandet, og du får det optimale udbytte af dit arbejde med at gøde marken.

 

 

Næringsrige græsmarker

Ud over Bering havvand indeholder Amequ Elixir Meadow Minerals også fulvic syre. Denne syre er en organisk forbindelse, som længe har været kendt for sin effekt på jordbundskvalitet, planter og afgrøder.

Syren hjælper mineralerne med at blive optaget i både planter og pattedyr, så de kommer rundt til hele organismens celler.

Amequ Elixir Meadow Minerals er velegnet som gødning for optimering af græssets kvalitet, udbytte og næringsindhold. Produktet er ikke kemisk- eller varmebehandlet, hvilket efterlader alle mikroorganismer intakte.

Det anbefales at sprøjte på marken 3 gange årligt. Her fortyndes 1 L Amequ Elixir Meadow Minerals med mindst 40 L vand til 2000 m2 mark. Eller 5 L fortyndet med 200 L vand til 1 hektar. Væsken fordeles over marken i roligt vejr, med sprøjte, vandkande eller sprinklersystem.

En særlig fordel ved denne type af gødning er, at hestene gerne må græsse på folden imens eller lige efter gødskning.

Amequ Elixir Meadow Minerals kan med fordel også benyttes hjemme i køkkenhaven.

 

 

Kilder:

http://www.immutines.com/en/research.html

Del denne artikel
Relaterede produkter
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ditte Katrine Oksen
Ditte er uddannet jordbrugsteknolog med hestespeciale og har været en fast del af Amequ by Dangro’s foderrådgivning siden 2018. Hun har stor viden om hestefodring og om Amequ produkterne, som hun har brugt til hendes egne heste siden 2013. Ditte er aktiv rytter indenfor militarysporten og har redet internationale stævner på 3* niveau. Hun har også erfaring indenfor avl, da hun selv har avlet hendes kommende military stjerne.
Relaterede blogindlæg
Græs
Skal græsset have gødning eller ej? Ditte Katrine Oksen| 27. maj 2021
Når vi tildeler hesten krybbefoder, supplerer vi blot dens vigtigste næringskilde –…
Læs mere
Sygdomme
11 tips til at undgå luftvejsproblemer Ditte Katrine Oksen| 27. maj 2021
Kommer hesten med et enkelt host, er der som regel ikke noget…
Læs mere
Tilskud
Amequ ELIXIR - flydende tilskudsprodukter Dangro Nordic| 27. maj 2021
Hos Amequ by Dangro finder du en serie af flydende tilskudsprodukter -…
Læs mere
Vi er medlem af DAKOFO - Forum for hestefoder, som arbejder for bedre hestevelfærd i Danmark.