MetaPellets – til den nøjsomme hest

12. maj 2022

Heste med tendens til overvægt har ofte ikke behov for ret meget krybbefoder. Det er dog stadig nødvendigt at de er fuldt dækket ind med vitaminer og mineraler, og de kan have behov for ekstra tilskud i form af omega-3 fedtsyrer, kvalitetsfibre til fordøjelsen eller urter. Her kan man med fordel anvende MetaPellets

MetaPellets er et pelleteret fulddækkende foder, sammensat til den nøjsomme hest i vedligehold såvel som i træning. Der er i MetaPellets taget højde for et lavt kalorie indhold, samt et lavt indhold af sukker og stivelse. Der findes i MetaPellets 0,62 foderenheder, 3,9 % sukker og 3,6 % stivelse.  Produktet er helt fri for korn, kornprodukter, klid, gær, soja, melasse og lucerne, som gør produktet velegnet til den nøjsomme eller overvægtige hest.  MetaPellets er et oplagt valg til hesten som fodres med ad libitum grovfoder og har et mindre behov for krybbefoder, samt hesten som generelt har et lavere behov for kalorier. Produktet har en lav daglig udfodringsmængde, hvor hesten vil være dækket ind i mellem 100-125 g pr. 100 kg hest + grovfoder.

Råvarer

MetaPellets er rig på fibre, cikorie og urter, som tilfører prebotika, som har positiv virkning på stortarmen. Den tilsatte urteblanding tilfører naturlige antioxidanter, samt understøtter leverfunktion og metabolismen. Der er i produktet tilført magnesium til muskler og knogler, samt hyben for understøttelse af immunforsvaret og øget smidighed i hestens krop. Indholdet af omega-3 og -6 fedtsyrer i produktet er afstemt for at give en afbalanceret diæt og en krop i balance.

Esparasette

Esparasette har et højt indhold af protein, samt et lavt indhold af sukker og stivelse. Esparasette er kendt for at være rig på kondenserede tanniner, der understøtter tarmmiljøet og har en påvist virkning mod indvoldsorm. Samtidigt er denne plante rig på naturlige mineraler og sporstoffer.

Æblefibre

Æblefibre her et højt indhold af den letfordøjelige fibertype pektin. Pektin har en gavnlig virkning for hestens fordøjelse system, hvor det er med til at danne et beskyttende lag i mavesækken. Æblefibre kan hjælpe med at binde uønskede stoffer og forbedre tarmmiljøet.

Cikorie

Cikorie er en er rig på mineraler og let fordøjelige fibre. Den har en god virkning på hestens tarmflora og højt indhold af inulin, der virker prebiotisk.

Hørfrø

Hørfrø har en positiv indvirkning på hestens fordøjelse og foderudnyttelse. Hørfrø har et naturligt høj indhold af omega-3 fedtsyrer, som giver pelsen en naturlig glans og understøtter hov- og hudkvalitet.  Hørfrø har et højt indhold af slimstoffer, som aktivers når de kommer i kontakt med væske. Disse slimstoffer er med til at understøtte tarmens slimhinder, og de har en udrensende effekt på sand i tarmen.

Oregano

Oregano har et højt indhold af vitaminer og mineraler, samt indeholder stoffer som kan  berolige mave og tarmkanal. Det grønne krydderi har et meget højt indhold af antioxidanter og anbefales ofte til heste med følsomme luftveje.

Hyben

Hypen har mange fordele til heste. Det er en naturlig kilde til antioxidanter, C-vitamin, beta-karoten og flavonoider. De røde frugter anvendes især til at understøtte hestens restitution, fleksibilitet og led. Det høje indhold af C-vitamin er især gavnligt for hestens immunforsvar.

Natriumclorid

Natriumsclorid er det kemiske navn for fodersalt. Det hjælper med at opretholde en tilpas væske- og saltbalance i kroppen.

Marietidsel

Marietidsel anvendes til naturlig udrensning af kroppen, samt understøttelse af leverfuntion og metabolisme. Det har et højt biologisk indhold af flavonoider.

Rosmarin ekstrakt

Rosmarin kan gennem antioxidanter stimulere kredsløbet og virke opkvikkende. Det bruges bl.a. ofte til at styrke hovens kredsløb. I MetaPellets tilfører rosmarin ekstrakt desuden en naturlig form for konservering, på grund af det særligt høje indhold af antioxidanter.

 

Dosering & økonomi

Den høje koncentration af vitaminer og mineraler i  MetaPellets bevirker at den daglige udfodringsmængde er meget lav. Hesten vil være dækket ind i mellem 100-125 gram pr. 100 kg hest, sammen med godt græs eller grovfoder.

Til en nøjsom 500 kg hest skal der dermed ikke mere end én sæk MetaPellets til hver måned, hvilket gør produktet forholdsvist økonomisk i brug.

Har man en hest med et højere kaloriebehov, kan man med fordel kombinere MetaPellets med LinOcrunch. LinOcrunch er ikke tilsat vitaminer og mineraler, og det kan derfor skrues op og ned i mængden efter behov. Dette produkt har et meget højt fedtindhold, samt koncentration af omega-3 fedtsyrer. Dette giver en langsomt frigivet energi, og sikrer en udholdende hest. Produktet indeholder desuden naturlige antioxidanter, og essentielle aminosyrer som er vigtige for heste i træning.

I et 1 liters Amequ fodermål kan der ca. være 650g MetaPellets.
En hest på 650 kg skal derfor kun have ét mål i alt om dagen.

Del denne artikel
Relaterede produkter
Kommentarer
  1. Kan give det som godbidder eller skal det opblødes i vand ? Hilsen Marianne

    1. Det kan sagtens gives tørt og gives som belønning 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cecilie Kit Christensen
Cecilie Kit Christensen er Jordbrugsteknolog med speciale i heste og ansat som foderkonsulent hos Hornsyld Købmandsgaard. Cecilie har selv to heste, og en kærlighed for militarysporten. Udover hestene har Cecilie også en hund og en kanin. Cecilie er særligt aktiv i den faglige del af faget som foderkonsulent, hvor hun dagligt udarbejder foderplaner til kunder, følger den seneste forskning og løbende holder sig opdateret på hvordan de bedste resultater opnås, via korrekt fodring.
Relaterede blogindlæg
Omega-3
MetaOmega3 – højkoncentreret tilskud af omega-3 fedtsyrer Ditte Katrine Oksen| 12. maj 2022
Omega-3 fedtsyrer kaldes essentielle, fordi hestene skal have dem tilført via foderet,…
Læs mere
Vitaminer / mineraler
Hestens metabolisme Ditte Katrine Oksen| 12. maj 2022
Når man snakker om hestens metabolisme, henledes tankerne ofte på heste som…
Læs mere
Foder udfordringer
Mere energi til overvægtig hest Dangro Nordic| 12. maj 2022
Mange efterspørger et foder der kan give deres overvægtige hest mere energi…
Læs mere
Vi er medlem af DAKOFO - Forum for hestefoder, som arbejder for bedre hestevelfærd i Danmark.