Min lille røde hjemmeavlede forhjulstrukne scooter

28. sep 2020

Min hest Amequ Torino, som jeg rider military på, har jeg selv avlet, på min DV bronze medalje hoppe Staugaards Flying Colours, som jeg købte på DVs elite føl auktion i 2008.  Da Colour var 3 år ifolede jeg hende ved DV hingsten Toulouse.
Da Torino blev født var han så lille som et ponyføl og skævbenet, så jeg var ret bekymret for om det nogensinde ville blive en holdbar ridehest! De første par måneder fik han efter dyrlægens anvisning, begrænset foldtid. Og de skæve ben rettede sig af sig selv.

 

Jeg har ikke haft travlt med Torino, og feks ikke forsøgt at kvalificere ham og ride Ungheste VM med ham, som jeg gjorde med hans mor i 2014. Af flere grunde, hans gangarter er fra naturens side ikke prangende, da han er ret forhjulstrukken. Og så er han jo kun 163 cm høj, så jeg gav ham noget tid til at vokse, hvilket jeg ku ha sparet mig, ha ha!

Nå men hvorom alting er, så står jeg nu her 8 år senere, med min hjemmeavlede lille røde forhjulstrukne scooter og skal starte DM i den kommende weekend. Det bliver hans debut i 3*, så jeg glæder mig til at se hvordan han takler, at der bliver skruet op for sværhedsgraden på alle aspekter.

Optakten til Senior DM, var DM for klubhold forrige weekend på Kallehavegaard . Her leverede vi vores hidtil bedste slutscore i 2* og vandt, meget overraskende, GULD medaljer med Værløse Rideklub holdet!

 

Værløse Rideklub - DM Holdmestre 2020 i military

 

Hvorom alting er, så er Torino en hest som jeg havde bladret væk fra i en salgsannonce, og ikke en som jeg havde gidet starte bilen for at ta ud at se på. Men hans ukuelige gåpåmod, glimt i øjet, arbejdslyst og vilje, og hans glade “ja hat”, gør at vores historie sammen slet ikke er slut endnu, for jeg er nysgerrig og bliver nød til at se hvor langt vi kan nå, mig og lillefisen!

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hanne Wind Ramsgaard
Hanne er professionel Militaryrytter og har været en del af Amequs ambassadørteam i mange år. Hannes store passion er military og hun har i de sidste mange år været en del af toppen indenfor military i Danmark. På CV’et kan Hanne både skrive deltagelse ved DM, EM og VM for ungheste, samt et hav af nationale og internationale stævner og placeringer. Hanne er en rytter med en masse energi, der også smitter af på hestene, hun er optimist og sætter altid mål ud fra den enkelte hests niveau og kapacitet. Det vigtigste for Hanne er at hestene kan følge med både psykisk og fysisk.
Relaterede blogindlæg
Foder udfordringer
Hvilken mash skal du vælge til din hest? Ditte Katrine Oksen| 28. september 2020
Hos Amequ By Dangro har vi tre forskellige mashprodukter man kan vælge…
Læs mere
Muskelopbygning
Hestens muskelopbygning Ditte Katrine Oksen| 28. september 2020
Man kan ikke udelukkende fodre en hest til veltrænede muskler. Men man…
Læs mere
Hanne Wind Ramsgaard
Præsentation af Hanne Wind Ramsgaard Hanne Wind Ramsgaard| 28. september 2020
Hejsa, jeg hedder Hanne, jeg er 37 år, arbejder til dagligt som…
Læs mere
Vi er medlem af DAKOFO - Forum for hestefoder, som arbejder for bedre hestevelfærd i Danmark.