Når det ikke går som man håber

29. jun 2017

Vi ventede jo spændt på at vores dejlige hoppe Thy´s Fiona skulle fole. Men desværre gik det ikke som håbet. En nat hvor der var optræk til at hun ville fole, begyndte folingsalarmen at køre kl. 3.15. Vi listede over i stalden, men fornemmede hurtigt at der var noget galt. Vi kontaktede vores dyrlæge som kom og han konstaterede at hoppen havde en børdrejning og skulle med det samme køres på Ansager Dyrehospital.

Min mand Helmer og hans dreng Kaare kørte med det samme og var i Ansager ca. kl. 8. Her blev der foretaget et kejsersnit på hoppen, men føllet var desværre dødt ☹ Hoppen blev syet sammen og kom i en boks. Hun var noget omtåget, men da hun begyndte at vågne havde den fin appetit. Hoppen blev på Ansager i 2 uger, hvor den blev behandlet med penicillin de første dage for at undgå infektion.

Fifi, som vi kalder hoppen, er nu kommet hjem, men pga. risiko for blødninger må hun kun trækkes og ellers have boksro de første 4 uger. Når vi står med en hoppe der skal stå på stald i så lang tid og samtidig skal have kræfter efter e stor operation, så er det rigtig vigtigt at vi har noget foder hvor hestens behov for vitaminer og mineraler er dækket ind og samtidig giver den noget at gumle i som er godt for fordøjelsen. Her har vi valgt Amequ Omega 3-Struktur 100, da det dækker hestens behov og samtidig er en lækker foderblanding med lav stivelse og et højt indhold af fordøjelige fibre. Amequ Omega 3- Struktur 100 er også godt til Fifi, da hun jo ikke må have for meget energi, da hun kun må trækkes med i 4 uger og god til fordøjelsen så maven ikke går i stå. Fifi bliver også forkælet med Amequ Omega-3 Urtemash, som virkelig smager hende godt og især er godt for tarmsystemet på hestene. Nu ser vi frem til at hun kan komme på græs igen med de andre hopper og nyde sommeren og forhåbentlig kan hun ifoles til næste år.

Vi ser også frem til at skal til DM på Broholm Gods fra d. 6-9 juli. Her vil jeg starte på CSK´s Que Faire og prøve at forsvare vores DM-titel fra 2016. Det er et rigtig hyggeligt stævne, hvor Para DM, Senior DM og mange andre klasser afvikles. Så må vi se derefter om vi bliver udtaget til EM i Göteborg ?

Så denne weekend står den på træning af vores programmer og i ugen optil DM skal der pakkes bil til både hest og rytter.

Vi er glæder os.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Susanne Sunesen
Susanne har sammen med sin mand et DV stutteri med ca. 40 heste, fra føl til uddannede heste. Hun er eliterytter indenfor handicapridning og har vundet medaljer ved DM, NM, EM, VM og senest PL i Rio 2016, hvor det blev til en sølvmedalje. Hun rider også ”alm” stævner, men har 3-5 internationale handicap stævner om året.
Relaterede blogindlæg
Avl
E-vitamin til avlshingste & avlshopper Ditte Katrine Oksen| 29. juni 2017
Når man har avlshopper eller hingste, ligger fokus ofte på hestens fertilitet…
Læs mere
Avl
Omega-3 fedtsyrer gavner hoppe og føl Dangro Nordic| 29. juni 2017
Omega-3 menes at have positiv effekt på:
Læs mere
Maria Pejtersen - Stald Nordic
Avl #2 – Reproduktion hoppen Maria Pejtersen| 29. juni 2017
Forår er lig med runde hoppemaver og føltid. Men processen inden man…
Læs mere
Vi er medlem af DAKOFO - Forum for hestefoder, som arbejder for bedre hestevelfærd i Danmark.