Præsentation af ambassadør Svalebæk Isheste

15. jun 2021

Hej, jeg hedder Rikke Lønbro Svalebæk og til daglig driver jeg – sammen med min mand Nikolai – Svalebæk Isheste som er en avls, salgs- og træningsstald med islandske heste.

Hestene har altid været omdrejningspunktet i mit liv og før jeg forelskede mig i de små tøltende heste, har jeg brugt al min fritid på den lokale rideskole, hvor jeg havde egen pony og sidenhen hest. Men for snart 12 år siden stjal de små mit hjerte, og nu er der ingen tvivl om, at jeg har fundet min plads. Det hele startede faktisk da jeg mødte Nikolai, hvor jeg allerede havde købt mig min første Islænder, som skulle hjælpe mig igennem min studietid uden alt for mange hesteabstinenser. Dressurhesten var blevet for krævende og derfor solgt. Nikolai blev også hurtigt grebet af at tage afsted på ture i weekenderne, hvilket betød at vi måtte have os en mere. Det var noget som vi havde sammen, da vi begge var nye i denne verden. Men det er med islændere, som det er med chips – man skal altid lige have en mere! I dag er det blevet til 20 islændere og det er inden årets føl melder sin ankomst.

Jeg har altid været ivrig konkurrence rytter, og jeg er drevet meget af at have nogle mål at træne hen imod. Det tog lidt år at skifte rundt, og lære at ride konkurrencer på gangartsheste, hvilket er meget forskelligt fra klassisk dressur. For det utrænede øje kan det ligne vi bare ”fræser rundt” på en ovalbane og det hele skal gå stærkt. Men sagt fra en som har prøvet begge verdener, så tag ikke fejl omkring sværhedsgraden i at skifte rundt i gangarterne og udføre dem alle til perfektion. Dette kræver lige så meget fokus på styrke, smidighed, bæring osv. som hos både spring- og dressurheste.

For fem år siden startede vi så Svalebæk Isheste, og vi er i gang med at bygge vores eget sted op i Silkeborg. Det at etablere sig som professionel rytter og træner har altid været min drøm, og virksomheden er i dag ved at have en størrelse, som gør at jeg til efteråret går på fuldtid som selvstændig. I dag arbejder jeg deltid på Højgaard Hestehospital og har gjort det de sidste 3 år. Sidste år blev vi forældre til Karl, som også gør at hverdagen bliver  noget presset med to jobs og 45 heste der skal passes ud over. Så nu skulle det være og vi glæder os helt vildt til det!

Vi har fået os etableret godt i det midtjyske og kan derfor tilbyde mange forskellige produkter indenfor islandske heste. Det være sig: opstaldning, undervisning, avl, træning og salg. Alt dette betyder også at vi har et bredt foder behov i vores besætning. Det drejer sig om alt lige fra skovturshesten, til avlshoppen eller hingsten til højt ydende sportsheste og ungdyr.

Før vi slog over på Amequ by Dangro havde vi foder fra mange forskellige leverandører. Vi synes at have svært ved at kunne tilfredsstille alle vores mange behov med kun en leverandør. Da besætningen af forskellige heste er steget meget det sidste år , var vi nødt til at finde en løsning og gøre det mere simpelt at fodre, samtidig med at vi kunne varetage de enkelte hestes behov.
Det opdagede vi, at vi kunne med Amequ by Dangros produkter. Vi faldt især for Omega-3 Kraftur og det er også  den vi bruger som grundfoder i dag. Det er for os et helt fantastisk grundfoder som kan gives til næsten alle vores heste. Til dem der har yderligere behov, kan vi nemt supplere med få tilskudsprodukter, fx hvis de mangler ekstra fedt eller noget til muskelsætning.

Vi vil meget gerne dele mere ud af vores erfaring og oplevelse omkring hvad Amequ produktlinjen gør for os, men det må vente til de næste blogindlæg .

Det er en spændende tid indenfor hestebranchen, da vi i disse år mærker en stor vækst og en særlig interesse for den islandske hest, som er meget stigende. Jeg vil i mine blogindlæg forsøge at tage jer læsere med ind bagved vores dagligdag og oplevelser omkring det at drive et professionelt hestehold med islandske heste.

Hvis du er kommet med så langt i teksten, vil jeg bare sige dig tak for du havde lyst til at læse med, og jeg ser frem til at dele mere i den kommende tid.

Del denne artikel
Relaterede produkter
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Svalebæk Isheste
Rikke Lønbro Svalebæk driver til dagligt Svalebæk Isheste, sammen med sin mand Nikolai. Svalebæk Isheste er et islænderstutteri med hele paletten. Det betyder at ejendommen både rummer avlshingste, hopper og føl, men også en salgs- og træningsstald, samt opstaldning. Rikke har altid været en ivrig konkurrencerytter, både da hun red stor hest, men også efter hun forelskede sig i islænderne. Rikke og Nikolai er derfor ofte afsted til stævner rundt omkring i landet. Hun elsker at have et mål at ride efter, samt hele tiden af dygtiggøre sig selv om hestene.  
Relaterede blogindlæg
Nøjsom
Fodring af den nøjsomme hest Dangro Nordic| 15. juni 2021
Hvis du har en nøjsom hest ved du hvor svært det kan…
Læs mere
Avl
E-vitamin til avlshingste & avlshopper Ditte Katrine Oksen| 15. juni 2021
Når man har avlshopper eller hingste, ligger fokus ofte på hestens fertilitet…
Læs mere
Omega-3
MetaOmega3 – højkoncentreret tilskud af omega-3 fedtsyrer Ditte Katrine Oksen| 15. juni 2021
Omega-3 fedtsyrer kaldes essentielle, fordi hestene skal have dem tilført via foderet,…
Læs mere
Vi er medlem af DAKOFO - Forum for hestefoder, som arbejder for bedre hestevelfærd i Danmark.