Træningssamling, Thy Awards og fastelavn

27. feb 2017

Februar har været en meget begivenhedsrig måned hjemme i vores stald

Den startede lidt trist, da min OL-hest, påførte sig en skade i boksen. Den lavede en fibersprængning i den ene baglår. Heldigvis var vi i stalden da det skete og fik hurtigt kølet skaden og kontaktet dyrlægen. Dyrlægen beordrede helt boksro i 2 dage og derefter 2×10 min skridt dagligt i 1 uge og derefter 2×30 min skridt i en uge og derefter genoptræning.

Det er jo en stor omvæltning for en hest som er i fuld træning til at få helt boksro og her var vi igen rigtig glade for det fantastiske foder som Amequ tilbyder.

Jeg bruger performance til mine konkurrenceheste, men når så der pludselig kommer en periode hvor hesten skal fra fuld træning til næsten ingenting, er det vigtigt at skifte foder så den ikke laver endnu en skade pga. den energi den ikke får brugt.

Vores naturlig valg var at give den Omega-3 Struktur 100, som vi også bruger til vores yngre heste der er i let træning.

Det var en succes. OL hesten, CSK`s Que Faire, som er en meget kræsen dame, spiste med stor vellyst den ”nye” foder, som jo dækker hestens daglige behov for mineraler og vitaminer, men samtidig indeholder mange fibre og har et lavt stivelse- og sukkerindhold.

Nu er det 30 dage siden at den fik skade. Den kom hurtigt over det og er begyndt træning, men stadig har vi valgt at give den ½ struktur 100 og ½ performance, da den ikke er i fuld træning endnu.

 

Træningssamling med landsholdet

Selvom OL hesten stod med en skade i starten af februar, skulle jeg stadig deltage i vores træningssamling med landsholdet i Middelfart. Det blev så med det unge håb, en 7 års vallak, og det klarede han bare med bravour. Han fik rosende ord fra landstræneren og vi fik en masse gode ting med hjem i ”riderygsækken”. Vallakken, som hedder Leeds, får også Performance foder, sammen med Lucerne TopMix Special, da han er en meget stor hest på 177cm i stg. Han er en som stg. målet fortæller en meget langbenet hest, men også en hest som har behov for at have meget at tygge i, så der er lucernen et godt supplement.

 

Thy Awards

Mens vi var til samlingen i Middelfart blev der afholdt Thy Awards. Det er et festligt arrangement hvis idræt i Thy bliver fejret og hædret med en række priser. En af dem er årets sportsnavn i Thy. Der har side 1982, været en vandre pokal til den udøver, som har fået flest stemmer af Thy´s befolkning J

Det blev så mig i år og jeg er meget beæret over at vinde denne pris. Det er 1. gang en rytter vinder den og pokalen har også fået en rigtig god plads på hylden hjemme hos mig og her kom der også en stor tak til mine sponsorer, som giver en fantastisk opbakning. TAK

Så håber vi at vi kan gøre os fortjent til at være med i kampen om den her i 2017, hvor vores store event er EM i Göteborg til august.

 

Fastelavn

Fastelavn er jo også en del af februar, i hvert fald når man har børn, og det har vi.

Vores datter Sara var afsted på sin pony Bastiaan og rideskole ponyen Power i den lokale rideklub.

Her var hun klædt ud som hooligan på Bastiaan og fisker på Power.

Det gav 2 sløjfer for bedste udklædning.

Nu ser vi frem til en travl marts måned med Herning, genoptræning af Que Faire og stævner.

På gensyn 🙂 🙂

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Susanne Sunesen
Susanne har sammen med sin mand et DV stutteri med ca. 40 heste, fra føl til uddannede heste. Hun er eliterytter indenfor handicapridning og har vundet medaljer ved DM, NM, EM, VM og senest PL i Rio 2016, hvor det blev til en sølvmedalje. Hun rider også ”alm” stævner, men har 3-5 internationale handicap stævner om året.
Relaterede blogindlæg
Susanne Sunesen
20 år og still going strong! Susanne Sunesen| 27. februar 2017
I marts måned var vi til 3 stjernet parastævne på Blue Hors.…
Læs mere
Susanne Sunesen
Afslutning på 2018- planlægning af 2019 Susanne Sunesen| 27. februar 2017
I starten af januar skulle vi se tilbage på 2018 i Herning…
Læs mere
Susanne Sunesen
De kræsne heste Susanne Sunesen| 27. februar 2017
Når vi kigger i krybberne i vores stald er det ikke alle…
Læs mere
Vi er medlem af DAKOFO - Forum for hestefoder, som arbejder for bedre hestevelfærd i Danmark.