Tur med håndhest

01. feb 2017

Mine military heste går minimum en gang om ugen en lang tur på asfalt, i langsomt tempo (skridt eller kort trav). Primært for at styrke senerne, men også for at give hestene lidt indlæringsfri, med ro og frisk luft til hjernen.

Da de lange ture er ret tidskrævende, og da jeg har flere heste der skal trænes, rider jeg tit med en håndhest.

Indlæringen i at gå som håndhest er ikke særlig svær, heste er jo flokdyr, så med en lille smule tålmodighed får de det hurtigt lært.

Jeg rider gerne på den mest uddannede hest, da den nemt skal kunne styres med en hånd. Så starter jeg med små ture rundt om gården og lidt ned af markvejene.

Håndhesten har grime og et halvlangt træktov på, og går på højre side af den hest jeg rider på. Til at starte med holder jeg håndhesten ret tæt på, ca 1 m tov. Og giver så altid mundtlig besked om hvad vi skal før jeg enten sætter igang eller standser, så kan den på sigt gå med uden at trække i tovet overhovedet.

Øvelse gør mester, min 4 års kommer også med på skovtur som håndhest og det er både skridt, trav og galop, uden problemer.

Så hvis du har flere heste, og har svært ved at nå på tur med dem alle før mørket falder på, eller bare godt kan bruge den ekstra tid til noget andet, så kan det, at tage håndhest med, sagtens være løsningen.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hanne Wind Ramsgaard
Hanne er professionel Militaryrytter og har været en del af Amequs ambassadørteam i mange år. Hannes store passion er military og hun har i de sidste mange år været en del af toppen indenfor military i Danmark. På CV’et kan Hanne både skrive deltagelse ved DM, EM og VM for ungheste, samt et hav af nationale og internationale stævner og placeringer. Hanne er en rytter med en masse energi, der også smitter af på hestene, hun er optimist og sætter altid mål ud fra den enkelte hests niveau og kapacitet. Det vigtigste for Hanne er at hestene kan følge med både psykisk og fysisk.
Relaterede blogindlæg
Hanne Wind Ramsgaard
Årsplanlægning og vintertrænings-motivation Hanne Wind Ramsgaard| 01. februar 2017
Januar er måske ikke lige den mest sprudlende måned for os hestemennesker…
Læs mere
Hanne Wind Ramsgaard
Efterårsstævne med unghesten Hanne Wind Ramsgaard| 01. februar 2017
Nu da EM er vel overstået med Arami, er der tid til…
Læs mere
Hanne Wind Ramsgaard
Formkurve og træning Hanne Wind Ramsgaard| 01. februar 2017
Årets mål for Arami og mig var at blive udtaget til EM,…
Læs mere
Vi er medlem af DAKOFO - Forum for hestefoder, som arbejder for bedre hestevelfærd i Danmark.