Valle til hingstekåring i Neumünster

29. feb 2024

1 februar pakkede vi lastbil og hingst og satte kursen mod Tyskland. Her skulle de næste par dage byde på hingstekåring i Pferdestammbuch Schleswig Holstein, og med os havde vi bragt den 3-årige fjordhingst Liavågens Valhall.

Kåringen i Neumünster byder på kåring af hingste af flere racer.
Hele 85 hingste fra shetlandpony til Deutsche Kleines Reitpferde skulle bedømmes af dommerne og kunne forhåbentlig køre hjem med en kåring på CV’et.

Vi importerede Valhall (Valle) fra Norge sidst i juli sidste år og stillede ham til kåring herhjemme i september. Desværre gik han ikke igennem nåleøjet og set i bakspejlet, så skulle vi nok ikke have stillet ham, da han ikke var ordentlig forberedt.

Derfor tog vi turen til Tyskland i håb om, at vi kunne køre hjem med en kåret hingst.

Valle tog turen derned rigtig fint. Vi havde hjemmefra sørget for at give ham en god portion opblødte fiberpiller (MetaFiber) og Elixir Elektrolytter, hvis han ikke ville gå til høet på turen derned.

Han spiste dog rigtig fint og var frisk og veloplagt, da vi landede på kåringspladsen – hvis man nogensinde får mulighed for det, så kan det varmt anbefales at tage til kåring i Holstein hallen – det er KÆMPE stort!

Til kåringen herhjemme oplevede vi desværre, at Valle gik fra vandet, og han stod med en let kolik også, så vi havde forberedt os bedre denne gang og havde rigeligt mængder After Work mash med, så vi kunne sikre hans væskeindtag – hvilket heldigvis ikke blev nødvendigt, da han virkelig var tilpas på denne tur.

Fredag – fast bund og løsspring

Fredag stod den på fast bund. Her mønstres hingsten i skridt og trav på hård bund og stilles op foran dommerne.

Desværre havde vi en episode lige inden vi skulle ud, hvor en anden hingst kom lidt for tæt på os og det tog noget fokus fra Valle og det gik ud over opstillingen foran dommerne.

Senere på dagen skulle han løsspringes og det var en opgave at løste til UG og sprang med kæmpe overskud.

Han blev målt til 140 cm og løssprang 120 cm!

Lørdag – Løsvisning

Lørdag var der løsvisning. Her var vi noget utilfredse med den tid, Valle fik på banen.

Han fik ikke vist meget og fik slet ikke vist noget trav, inden dommeren sagde tak.

Der var kun 3 fjordhingste på holdet – 2 af dem opnåede kåring og desværre trak vi nitten og måtte endnu engang køre hjem med en ukåret hingst.

Vi synes jo selv, at vi havde en smart og virkelig udtryksfuld lille hingst med, med nogle gode egenskaber. Men set i forhold til de tyske hingste, så var han en helt anden model end den de foretrækker.

Sådan er gamet og vores hingst er ikke blevet mindre værd i vores øjne. Nu skal han bare blive gammel nok og så skal han ud og sætte store fodspor i sporten.

Valle stod knivskarpt – vi har desværre ingen billeder fra kåringen, da de tyske fotografer åbenbart ikke rigtig havde lagt mærke til ham.

Valle blev fodret op til og under kåringen med Performance Care, LinOcrunch, BasicVit, Spirulina, Chia, Ølgær og Elixir Electrolyte.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Maria Pejtersen
Maria ejer og driver Stald Nordic, som ligger i det Nordjyske. Her tilbyder hun tilridning, uddannelse og klargøring af ponyer og mindre heste. Hun avler desuden også fjordheste, og har derfor både avlshopper, føl og avlshingsten Tornhøjs Konrad, som er ejet af Kraghede Fjordheste. Maria konkurrerer både indenfor dressur, spring og military
Relaterede blogindlæg
Maria Pejtersen - Stald Nordic
Fjordheste DM, championater og hingstekåring 2023 Maria Pejtersen| 29. februar 2024
Så er vi landet efter årets største begivenhed hos fjordhestene - nemlig…
Læs mere
Maria Pejtersen - Stald Nordic
A dream came true ... Maria Pejtersen| 29. februar 2024
Stald Kiels Yatzy og jeg har debuteret i M dressur! Det er…
Læs mere
Maria Pejtersen - Stald Nordic
Godt igang med 2023 Maria Pejtersen| 29. februar 2024
2023 er skudt godt i gang og allerede nu, har det været…
Læs mere
Vi er medlem af DAKOFO - Forum for hestefoder, som arbejder for bedre hestevelfærd i Danmark.