Vintertræning af de unge heste

18. jan 2017

Lidt tanker og ideer til vintertræning af de unge heste

Her henover vinteren, med de kortere dage og det ustadige vejr og af og til ret udfordrende underlag, træner de fleste af os mange flere timer end sædvanligt i ridehuset.

Særligt for de unge heste kommer der til at mangle lidt på “nye indtryk” kontoen. Med militaryhestene giver det dog lidt plads og tid til at præsentere hestene for en masse forskellige typer spring, uden at de skal forholde sig til alt det andet der sker når man træner ude i terrænet. Så det giver ro og overskud til max indlæring!

Selvfølgelig kan man ikke træne op og ned, eller vandspring i et almindeligt ridehus, med mindre man er overordentlig kreativ, men mindre kan altså sagtens gøre det, så bare slip fantasien løs. Noget af det kan trænes på almindeligt springmateriale, og ellers kan fyld, tønder og hø/halmballer altså sagtens bruges til at give et mere fast forhindrings udseende.

Gode ting at træne indendørs, er selvfølgelig buede spor, og at springe skråt, smalle og bounce (a-tempo), samt gennemslag. Derudover bliver ingen af os nok færdige med at finpudse opstilling og speedkontrol.

Der er efterhånden en del tilbud om indendørs terræntræning godt fordelt i hele landet, og det er bestemt ikke kun et godt tilbud til militaryryttere, men også alle andre ryttere som gerne vil give vintertræningen et frisk pust!

Vi ses derude.

Del denne artikel
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hanne Wind Ramsgaard
Hanne er professionel Militaryrytter og har været en del af Amequs ambassadørteam i mange år. Hannes store passion er military og hun har i de sidste mange år været en del af toppen indenfor military i Danmark. På CV’et kan Hanne både skrive deltagelse ved DM, EM og VM for ungheste, samt et hav af nationale og internationale stævner og placeringer. Hanne er en rytter med en masse energi, der også smitter af på hestene, hun er optimist og sætter altid mål ud fra den enkelte hests niveau og kapacitet. Det vigtigste for Hanne er at hestene kan følge med både psykisk og fysisk.
Relaterede blogindlæg
Hanne Wind Ramsgaard
Efterårsstævne med unghesten Hanne Wind Ramsgaard| 18. januar 2017
Nu da EM er vel overstået med Arami, er der tid til…
Læs mere
Hanne Wind Ramsgaard
Min lille røde hjemmeavlede forhjulstrukne scooter Hanne Wind Ramsgaard| 18. januar 2017
Min hest Amequ Torino, som jeg rider military på, har jeg selv…
Læs mere
Hanne Wind Ramsgaard
Formkurve og træning Hanne Wind Ramsgaard| 18. januar 2017
Årets mål for Arami og mig var at blive udtaget til EM,…
Læs mere
Vi er medlem af DAKOFO - Forum for hestefoder, som arbejder for bedre hestevelfærd i Danmark.