WEG Tryon – en lang rejse !

30. sep 2018

September stod for os i VM´s tegn. Der er rigtig meget planlægning og klargøring når man skal have hesten med over Atlanten.

Hestene skulle først transporteres til Liegè, Belgien, hvor CSK´s Que Faire skulle flyve sammen med ca. 50 heste fra Europa. Der var i alt 4 heste fra Danmark og det var min mand Helmer Sunesen, som kørte hestene til lufthavnen. I lufthavnen var der i anledning af VM, opstillet bokse, så hestene fik sig hvilet inden flyveturen på 9,5 time til Atlanta.

Når vi transporterer hestene på så lang en tur, prøver vi at give dem de bedste forudsætninger for at opretholde f.eks. en god væskebalance, at hesten ikke mister appetitten eller bliver utilpas.

Det gør vi ved at forkæle dem ekstra hjemmefra og under turen med bla. Omega-3 UrteMash ved hver fodring, blandet godt med vand. Det virker rigtig godt for appetitten, men også idet hestene ikke altid drikker så meget på de lange ture, så der supplerer mashen godt på evt. mindre væske indtag.

Da hestene kom til USA, skulle de i karantænestald 48 timer, hvor kun de personer som fløj med hestene og de dyrlæger som er tilknyttet hver land måtte komme ind til hestene. Men det klarede alle de danske heste også fint og vi var rigtig glade da vi kom til USA til en frisk og sund hest, selvom hun 20 år nu J

Vi havde første træning med hestene d. 12/9 og hestene var kørt hjemmefra d. 7/9 så det er 5 dage uden træning så det var godt at komme i sadlen igen og mærke hvordan hesten var på amerikansk jord, og det gik rigtig fint.

Derefter trænede vi hver dag, lige på nær den dag hvor en orkan valgt at sætte hele stævnet i bero. Küren for seniorer blev aflyst, heldigvis havde vi først første stævnedag 2 dage efter så vores konkurrence blev ikke påvirket.

 

En stor udfordring derovre var varmen !!!

Der var over 30 grader fra kl. 9 om morgenen til kl. 20 om aftenen sammen med en rigtig høj luftfugtighed, så det var bagende varmt. Heldigvis havde de installeret en lufter(blæser) i hver hesteboks, så det var behageligt for hestene i boksen, men rigtig varmt når vi trænede og red konkurrencerne.

Til trods for denne udfording, var CSK´s Que Faire, Lavi, klar på opgaven. Hun blev godt forkælet af vores super groom Christina Bloch, som også passede Lavi i Rio og i Gøteborg, så hun kender hesten fuldstændig.

Vi havde medbragt vores dejlige foder Omega-3 Performance, Lucerne TopMix, Omega-3 UrteMash, MaxiRice,  LinOcrunch og selvfølgelig de lækre hestebolscher A-Treat med timian.

Så krybben blev slikket ren ved hver fodring.

Så efter nogle dages træning i varmen, kunne vi mærke at selvom det havde været en lang tur, så var hesten klar og trænede godt og vi var spændte på at skulle i gang med konkurrencen.

Første start var der individuelle medaljer på spil og Lavi og jeg gjorde det rigtig fint og vandt bronze, med 73,1%  kun 0,8 procent fra guldet.

Anden start var hold konkurrencen. Her gik det også ok, dog skete der noget på opvarmningen, hvor vi prøvede at køle hesten med kolde håndklæder pga. ekstremt varmt vejr den dag, sammen med at vi skulle ride lige over middag. Så da der var en der ville holde Lavi i tøjlen, fik hun desværre tungen mellem kandarbiddene, hvilket gav lidt spændinger i programmet og et resultat på 70,5 %. Men det danske hold sluttede alligevel som nr. 4 rigtig tæt på bronzen.

Sidste dag var kür, her gik det ok, dog var jeg selv lidt spændt efter den sidste dag og det gav nogle små fejl, som der desværre ikke plads til så det blev til en 4. plads med 72,7%.

Men selvom det ”kun” blev til en bronze medalje så var det en helt fantastik tur. Jeg er så stolt af min fantastiske hest, som på trods af sin alder på 20 år, stadig giver den gas når den træder ind på den store arena. Her er der også rigtig vigtigt at det foder man bruger til hesten er afstemt med det skal præstere. Min mand er også min træner, og for ham er det også vigtigt, at når man står og træner til stævnerne at man ved at hesten har det rigtige ”brændstof” så de kan præstere og samtidig holde fokus på rytteren og ikke spænde op eller kigge. Det har vi fundet i foderet fra Dangro, som vi nu har brugt igennem flere stævnesæsoner og hestene er altid friske også den sidste dag.

Selv her da vi kom hjem fra USA var hun godt tilpas. Hun var lidt træt efter flyveturen men kom ovenpå og nyder nu det danske efterår.

Del denne artikel
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Susanne Sunesen
Susanne har sammen med sin mand et DV stutteri med ca. 40 heste, fra føl til uddannede heste. Hun er eliterytter indenfor handicapridning og har vundet medaljer ved DM, NM, EM, VM og senest PL i Rio 2016, hvor det blev til en sølvmedalje. Hun rider også ”alm” stævner, men har 3-5 internationale handicap stævner om året.
Relaterede blogindlæg
Hanne Wind Ramsgaard
Tryon 2018 fra sidelinien Hanne Wind Ramsgaard| 30. september 2018
Pyh, når nu ikke lige min drøm om at ride VM i…
Læs mere
Susanne Sunesen
DM guld og WEG i Tryon Susanne Sunesen| 30. september 2018
DM bød på tre rigtig gode dage på Broholm Hestecenter. Vi havde…
Læs mere
Susanne Sunesen
Til stævne i sommervarmen og forberedelser til WEG i Tryon Susanne Sunesen| 30. september 2018
I juli måned har vi altid mange projekter igang hjemme hos os.…
Læs mere
Vi er medlem af DAKOFO - Forum for hestefoder, som arbejder for bedre hestevelfærd i Danmark.