Avl #3 Føltid

26. maj 2021

Så er den søde ventetid ovre!
Begge mine følhopper har fået føl… 2 stk’s sunde og meget lovende hoppeføl blev det til.

 

Bøghs Akia folede d. 4/4.

Hun stod om eftermiddagen med en lille bitte voksprop på den ene pat og virkede ikke synderligt som en, der skulle have føl lige med det samme. Jeg holdt øje med hende via overvågning, da de kom på stald og da jeg tjekkede overvågningen kl 0.15, stod hun ganske tilforladelig og åd wrap!

Jeg vågnede kl. 02.30 og kunne se, at der var 10 opkald fra min mand… der sad på Grønland.

Første opkald var tikket ind kl. 01.00 og der var der altså føl! – Så kiggede også lige en ekstra gang, da jeg så et føl… og så måtte jeg jo i tøjet og ud og se om alt var som det skulle være.

Følle var oppe og stå og efterbyrden var gået… dog havde føllet lidt svært ved at finde patten, da Akia helst ville have front mod det og veg til siden, så snart det ville søge mod patten.

Efter et par timers tålmodighed og guidning, så lykkedes det… og jeg kunne lige nå halvanden times søvn, inden turen gik til Langå og banetræning med My.

 

D. 3/5 var det så Jaffas tur.

Hun stod med en stor og fin voksprop til middag.
Kl. 19 ville jeg gå ud for at ride et par heste, men kunne se at hun havde lagt sig i løsdriftsskuret og var i gang med at fole. Det var jo ikke lige planen at hun skulle fole udenfor, så med lidt overtalelse fik jeg hende med ind på stald og så gik folingen ellers sin gang i boksen.

Hun måtte have noget hjælp til at få føllet ud… der var ikke rigtig kraft i hendes presseveer.

Kl. 19.25 kom et stort og flot hoppeføl så til verden. Det er altid en helt speciel oplevelse, at få lov at overvære en foling og er glad for, at jeg kunne træde til som hjælper denne gang.

Føllet her skulle også have noget hjælp til at finde mælkebaren. Hun søgte fint det rigtige sted og Jaffa var helt rolig omkring det, men følle kunne ikke rigtig få fat og suge vacum… det lykkes dog til sidst og nu kan jeg med ro i sindet, tage på natvagt igen – eller få min nattesøvn.

Akias føl er døbt Stald Nordic Alva og Jaffas pige hedder nu Stald Nordic Nessa.

Jeg er ovenud lykkelig og meget taknemmelig for, at have fået 2 så fine fjordføl… især når det er min første årgang som fjordhesteavler.

Del denne artikel
Relaterede produkter
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Maria Pejtersen
Maria ejer og driver Stald Nordic, som ligger i det Nordjyske. Her tilbyder hun tilridning, uddannelse og klargøring af ponyer og mindre heste. Hun avler desuden også fjordheste, og har derfor både avlshopper, føl og avlshingsten Tornhøjs Konrad, som er ejet af Kraghede Fjordheste. Maria konkurrerer både indenfor dressur, spring og military
Relaterede blogindlæg
Maria Pejtersen - Stald Nordic
Avl #1 – Reproduktion hingst Maria Pejtersen| 26. maj 2021
Foråret er over os, dagene bliver længere og vejret lunere... Det betyder…
Læs mere
Maria Pejtersen - Stald Nordic
Avl #2 – Reproduktion hoppen Maria Pejtersen| 26. maj 2021
Forår er lig med runde hoppemaver og føltid. Men processen inden man…
Læs mere
Avl
E-vitamin til avlshingste & avlshopper Ditte Katrine Oksen| 26. maj 2021
Når man har avlshopper eller hingste, ligger fokus ofte på hestens fertilitet…
Læs mere
Vi er medlem af DAKOFO - Forum for hestefoder, som arbejder for bedre hestevelfærd i Danmark.