Den kolde tid

29. nov 2018

Her i den kolde tid klipper vi jo hestene så de ikke får den lange pels. Det er væsentlig bedre for hesten i dagligt arbejde, da de ikke sveder så meget og derved undgår at blive kolde og våde efter træning.

Når vi klipper vores heste bliver de meget flotte og blanke i pelsen.

Hvis hesten er i underskud på vitaminer og mineraler eller omega-3, vil pelsen blive mat og kedelig. Derfor et det vigtigt med et foder der indeholder omega-3 olie og den korrekte mængde vitaminer og mineraler.

Vi har et par heste som bliver ekstra friske når de lige er klippet. Dem ændrer vi lidt i foderet så de ikke “taber” rytteren. F. eks. hvis hesten før fik 100% Performance så får den i en periode 50% af performance og 50% struktur 100 eller Active Care. På den måde kan vi “styre” glæden lidt vha energitildelingen 🙂

Jeg vil gerne fremhæve et produkt som jeg er virkelig glad for at bruge til især vores ponyer og ungheste, det er Omega-3 Struktur 100.

Det er et dejligt musli-foder som alle vores heste og ponyer elsker. Det har en rigtig god sammensætning som giver også den rette mængde energi til størstedelen af staldens heste og ponyer.

Hvis vi føler at de unge heste/ponyer skal have lidt mere til at sætte muskler, så supplerer vi med MaxiRice som er god til muskelopbygning – og restitution.

Vi bruger også struktur 100 til de ungheste som vi tilrider da det er vigtig at de får mineraler og vítaminer, og stadig noget der ikke giver for meget energi til bukkespring 🙂

Samson, 5 års pony og vores datter Sara på 8:

Del denne artikel
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Susanne Sunesen
Susanne har sammen med sin mand et DV stutteri med ca. 40 heste, fra føl til uddannede heste. Hun er eliterytter indenfor handicapridning og har vundet medaljer ved DM, NM, EM, VM og senest PL i Rio 2016, hvor det blev til en sølvmedalje. Hun rider også ”alm” stævner, men har 3-5 internationale handicap stævner om året.
Relaterede blogindlæg
Foder udfordringer
Energikilder til heste Ditte Katrine Oksen| 29. november 2018
Når vi taler om energi i hestefoder, måles dette som oftest i…
Læs mere
Susanne Sunesen
Uden pony - ingen ponymor Susanne Sunesen| 29. november 2018
Hvad hjælper en veltilpasset sadel, og andet udstyr – hvis ikke ponyen…
Læs mere
Susanne Sunesen
Ungheste i røntgen Susanne Sunesen| 29. november 2018
Vi har nu fodret med foder fra Dangro Nordic i snart 3…
Læs mere
Vi er medlem af DAKOFO - Forum for hestefoder, som arbejder for bedre hestevelfærd i Danmark.