Ungheste i røntgen

31. dec 2018

Vi har nu fodret med foder fra Dangro Nordic i snart 3 år, og det betyder også at de første ungheste lige har været i røntgen.

Vi har ikke tidligere haft store problemer med ledmus (OC/OCD) hos vores heste. Men det er jo ikke kun genetik, motion og skader det spiller ind på om hestene udvikler mus. Foderet har også stor indflydelse på hestens led og sener. Hvis hoppen ikke fodres ordentlig, dvs den skal være dækket ind vitaminer og mineraler, mens den venter føl, kan føllet blive født med mus.

Ligeledes kan føllet udvikle mus, hvis de ikke får de vitaminer og mineraler som de har behov for i vokseperioden. Dog må man heller ikke overdosere da det også kan give “vækst mus”.

Derfor er det vigtig at følge de foderanvisninger som man får af producenten.

Når vi fodrer vores ungheste får de meget stråfoder. Vores stråfoder er fra varierende græsmarker, dvs. ikke samme græssort.

Dertil får de Omega-3 Struktur 100 og Lucerne TopMix.

Når vi tager unghestene ind fra græs får de en del Active Care da det giver lidt ekstra og da det tit er om efteråret, så de har behov for lidt mere energi til pels og muskler.

Men når vi fodrer vores ungheste og vi står med hovedparten der er salgsheste så et det rigtig dejligt at man på 3 ud af 3 ikke finder mus eller OCD. Det er en forsikring om at vores foder holder det som de lover.

Del denne artikel
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Susanne Sunesen
Susanne har sammen med sin mand et DV stutteri med ca. 40 heste, fra føl til uddannede heste. Hun er eliterytter indenfor handicapridning og har vundet medaljer ved DM, NM, EM, VM og senest PL i Rio 2016, hvor det blev til en sølvmedalje. Hun rider også ”alm” stævner, men har 3-5 internationale handicap stævner om året.
Relaterede blogindlæg
Susanne Sunesen
Den kolde tid der byder på fravænning af føl og lidt ekstra forkælelse Susanne Sunesen| 31. december 2018
Så blev det igen tid til vinterdækkener og termostøvler :) Vi har…
Læs mere
Susanne Sunesen
Føl i stalden og DM i kikkerten Susanne Sunesen| 31. december 2018
Så kom det første føl i år. Vi skal kun have 2…
Læs mere
Susanne Sunesen
Forår og sæsonstart Susanne Sunesen| 31. december 2018
Jorden brydes af vintergækker, krokus og andre forårsbebudere. Græsset bliver grønt og solen…
Læs mere
Vi er medlem af DAKOFO - Forum for hestefoder, som arbejder for bedre hestevelfærd i Danmark.