Eksempler på foderplaner – Del 2

10. jun 2019

I første del af denne serie, kom jeg med eksempler på hvordan produktet Amequ Omega-3 Struktur100 kunne anvendes til flere forskellige typer af heste og ponyer. I denne 2. del af serien vil jeg lægge fokus over på vores avlsfoder Amequ Omega-3 Junior, som vi anvender både til drægtige og diegivende hopper, samt føl og ungheste. Dette er derfor et meget alsidigt produkt, med mange anvendelsesmuligheder. Fordelen ved dette er at hoppen ikke behøver at skifte foder, i en perioder hvor dens krop er udsat for ekstra belastning, og føllet kan spise med fra hoppens krybbe, og fortsætte på samme produkt ved fravænning. Dette giver et stabilt miljø i fordøjelseskanalen, og mindsker stress og påvirkninger af immunforsvaret.

Amequ Junior er udviklet således at der tages særligt hensyn til de behov hesten har, for at kunne udvikle et sundt skellet og et holdbart bindevæv. Det høje indhold af omega-3 fedtsyrer gør at hesten får en afbalanceret vækst. Produktet er tilsat Digesterom som er en unik sammensætning af planteekstrakter, urter, krydderier og essentielle olier. Disse hjælper til at holde hestens tarmflora i orden, og sørger for at den får det fulde udbytte af sit foder. Man kan læse mere om Junior HER

Nedenfor vil jeg komme med forskellige bud på hvordan Amequ Junior kan indgå i forskellige foderplaner, til heste med forskellige behov.

 

Eksempel 1:

Denne hest er en 7 års varmblods hoppe, der er drægtig i 9. måned. Hoppen har en normal vægt på 550kg og trænes ikke.

Denne hoppe vil være fuldt dækket ind med alle næringsstoffer når den fodres med 1 kg Junior dagligt, sammen med 11 kg wrap. Har hoppen behov for flere kalorier vil jeg anbefale at øge mængden af wrap, hvorimod hvis den tager på og bliver for tyk, vil jeg anbefale at sænke mængden af Junior, og i stedet supplere med BasicVit.

 

Eksempel 2:

Dette eksempel viser et New Forest hoppeføl på 6 mdr. som netop er blevet fravænnet. Føllet har en forventet voksenvægt på 350 kg.

Med føllene er det især vigtigt at grovfoderet har en høj kvalitet og fordøjelighed, da de unge dyr endnu ikke har så stor en volumen i deres fordøjelseskanal, men samtidigt har de et stort behov for næringsstoffer. Dette skyldes deres høje daglige tilvækst især i det første leveår.

Dette føl vil være dækket ind med 5 kg hø, sammen med 500g Junior dagligt. Er det ikke muligt for føllet at spise de 5 kg stråfoder, anbefales det at supplere med LinOcrunch.

 

Eksempel 3:

Denne hest er en 2-års araber hingsteplag, med en forventet voksenvægt på 430 kg. Denne hest skal stadig vokse meget, men dens daglige tilvækst er ikke så høj som i dens første leveår.

Denne hest vil være dækket ind med 900g Junior, sammen med 8 kg wrap dagligt.

 

En foderplan er altid meget individuel fra hest til hest. Med denne serie af blogindlæg omhandlende foderplaner vil jeg blot komme med eksempler på hvordan foderplaner kan se ud til forskellige heste, og hvilke muligheder der er indenfor Amequ produktserien.

Det er altid muligt at få lavet en foderplan til sin hest – de kan bestilles via dette link: https://dangro.com/bestil-foderplan/

Del denne artikel
Relaterede produkter
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ditte Katrine Oksen
Ditte er uddannet jordbrugsteknolog med hestespeciale og har været en fast del af Amequ by Dangro’s foderrådgivning siden 2018. Hun har stor viden om hestefodring og om Amequ produkterne, som hun har brugt til hendes egne heste siden 2013. Ditte er aktiv rytter indenfor militarysporten og har redet internationale stævner på 3* niveau. Hun har også erfaring indenfor avl, da hun selv har avlet hendes kommende military stjerne.
Relaterede blogindlæg
Generel fodring
Eksempler på foderplaner – Del 1 Ditte Katrine Oksen| 10. juni 2019
En foderplan er altid meget individuel fra hest til hest. Med denne…
Læs mere
Foderstand
Eksempler på foderplaner – Del 3 Ditte Katrine Oksen| 10. juni 2019
I denne 3. del af serien omkring foderplaner til heste, vil jeg…
Læs mere
Hestehold
Hvorfor er en foderplan så vigtig? Ditte Katrine Oksen| 10. juni 2019
Hos Amequ By Dangro tilbyder vi gratis foderplaner til vores kunder. Dette…
Læs mere
Vi er medlem af DAKOFO - Forum for hestefoder, som arbejder for bedre hestevelfærd i Danmark.