Et kig tilbage på en lang karriere

31. mar 2019

I år er første år i lang tid hvor vi ikke er af sted til internationale stævner her i marts, april og maj.

Min makker, hoppen Thy´s Que Faire, i paradressur gennem næsten 10 år er blevet pensioneret. Hun bliver 21 år i år og har bare givet os så mange fantastiske oplevelser og rejser.

Foråret 2012 var året hvor vi for alvor trådte ind på den internationale scene. Der var PL i London til sommer det år, så der skulle gerne rides nogle gode point sammen.

Vi blev udtaget til at starte stævne i Deauville i Frankrig og Thy´s Que Faire, også kaldet Lavi, tog den lange rejse ned gennem Europa flot.

På de lange rejser har foderet en meget stor betydning for om hesten er klar til stævnet. Når de rejser til Deauville i Frankring tager det nemlig 2 dage. Hestene mellemlander i Aachen i Tyskland, hvor de kommer af bilerne og ind i gode stalde, hvor de kan hvile. Vi trækker også ture med hestene når de er i Aachen, og så bliver de selvfølgelig også forkælet med alt godt foder. Dog er appetitten tit ikke så stor. Det var her vi første gang fandt ud af hvor vigtigt Mash er at have med på rejse.

Når hestene har kørt mange kilometer og er lidt trætte og de kommer ind i en helt ny stald, så er det meget vigtigt at de får noget at drikke og spise. De fleste heste vil nemlig kun spise hø på transporten også selvom man byder dem vand og foder og her er Mash et fantastisk produkt. Det er velsmagende og de får noget væske sammen med. Det der så er ekstra godt ved UrteMash fra Dangro er at det indeholder både kliden og roesnitterne, men også fedt som giver hesten ny energi, på den rigtige måde. Samtidig er der også ekstra forkælelse med gulerødder og æblekvas.

Når hestene er på stævnepladsen og vi træner og konkurrerer så er det også rigtig vigtigt at vores foder er sammensat korrekt. Det er rigtig ærgerligt hvis hestene er trætte den første konkurrence dag eller hvis de er helt flade på sidste konkurrence dag, dvs. dag 3, så det ikke nok kun at have en hest der er i god form, det er også utrolig vigtigt at den spiser og er veloplagt alle dage under et stævne, selvom transporten dertil kan tage op til 2 dage.

Vi har været i Deauville i 2012, 2013, 2014, 2015 og igen til EM i 2015 hvor vi vandt 2 sølvmedaljer.

Vi var til PL i London i 2012, hvor vi fik to 4. pladser.

Til VM i Caen, Frankrig vandt vi vores første VM medalje i bronze.

Vi var i marts 2016 ude og flyve med Lavi for første gang da vi skulle til Doha, Qatar.

Her fik vi også 1. pladser med hjem.

Så i sept. 2016 var vi i Rio til PL, hvor vi vandt sølv.

EM i Gøteborg var et rigtigt godt stævne, hvor vi vandt guld individuelt og sølv for hold.

Vores sidste store mesterskab blev så i Tryon, USA hvor vi vandt en bronze medalje.

Det er rigtig mange ture vi har været på sammen med Lavi, det har givet utrolig mange minder og oplevelser og vi syntes det er det rigtige tidspunkt at hun går på pension nu som 21 årig og stadig frisk.

Det er meningen at hun skal have et føl, hun har fået føl 2 gange tidligere, og nyde sit otium sammen med de andre heste vi har på stutteriet.

Men at have en så lang karriere som denne hest har beriget os med er helt fantastisk, det er jo et samspil mellem træning, foder og hestens vilje der laver en vinder 🙂

Nu ser vi fremtil at indtage stævnepladserne med vores nye stjerner og forhåbentlig stadig nyde Lavi og hendes føl hjemme på gården 🙂

Rio 2016
En dygtig hest efter ridt til Em i Göteborg
London 2012
Den nye dagligdag
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Susanne Sunesen
Susanne har sammen med sin mand et DV stutteri med ca. 40 heste, fra føl til uddannede heste. Hun er eliterytter indenfor handicapridning og har vundet medaljer ved DM, NM, EM, VM og senest PL i Rio 2016, hvor det blev til en sølvmedalje. Hun rider også ”alm” stævner, men har 3-5 internationale handicap stævner om året.
Relaterede blogindlæg
Susanne Sunesen
20 år og still going strong! Susanne Sunesen| 31. marts 2019
I marts måned var vi til 3 stjernet parastævne på Blue Hors.…
Læs mere
Susanne Sunesen
Afslutning på 2018- planlægning af 2019 Susanne Sunesen| 31. marts 2019
I starten af januar skulle vi se tilbage på 2018 i Herning…
Læs mere
Seniorhest
Fodring af seniorhesten Ditte Katrine Oksen| 31. marts 2019
Seniorheste er lige så forskellige som yngre heste, og har forskellige behov,…
Læs mere
Vi er medlem af DAKOFO - Forum for hestefoder, som arbejder for bedre hestevelfærd i Danmark.