Forår og sæsonstart

30. mar 2017

Jorden brydes af vintergækker, krokus og andre forårsbebudere. Græsset bliver grønt og solen får flere og flere timer.

 

Foråret betyder også start på vores internationale stævnesæson

Vi skal til Belgien, Warengeem, lige efter påske, så marts måned bliver brugt på optimering af træningen, programridning og planlægning af turen.

Det er 1. gang af vi skal have vores 7 års vallak Leeds med til et internationalt stævne, så det er rigtig spændende hvordan han vil tage de nye og større omgivelser.

Han får heldigvis følge af den rutinerede hoppe CSK`s Que Faire, der med sine 19 år, er en meget erfaren dame ? men still going strong.

 

Foder til de lange ture

Når vi er afsted på disse ture er foderet rigtig vigtigt, idet det kan være lidt stressende for hesten med en længere transport og fremmed stald, så det er et must at de kan li foderet og har lyst til det, så de ikke mister energi og bliver sløve.

På turen bruger jeg Amequ Omega-3 Performance til hoppen og Omega-3 Active Care til vallakken. Jeg bruger selvfølgelig også Omega-3 UrteMash morgen, middag og aften så de får ekstra væske, og så får de den lækre Lucerne TopMix Special én gang om dagen. Hoppen kan godt være lidt kræsen når hun er afsted og derfor er UrteMashen et must, da hun elsker det og derfor tømmer alt foderet når det bliver blandet med mashen.

Væsken er vigtig for hestene idet de har en kørertur på 10 timer. De får selvfølgelig hø i net på hele turen og vi tilbyder dem UrteMash og vand på bilen, når vi holder pause, men det er ikke altid de vil drikke og spise.

Vi har en dejlig lastbil til hestene hvor vi kan komme ind til dem under transport og der camera på så vi hele tiden kan følge med i hvordan de står. Der er temperaturmåler og aircondition på, så der er ikke mere end 18 grader ved hestene.

 

Internationalt stævne i Warengeem

Når vi kommer til Warengeem, så har vi to træningsdage før stævnets start. Til internationalt stævne er alle heste gennem et Vettjek, hvor hestene bliver mønstret og papirerne bliver gennemgået. Er det hele i orden er ekvipagen klar til start.

Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang og håber vi får en ligeså god start som vores kollega military rytteren Hanne Wind Ramsgaard som lige har taget en flot placering til stævne i Luhmühlen, Tyskland. Stort tillykke Hanne og Arami ?

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Susanne Sunesen
Susanne har sammen med sin mand et DV stutteri med ca. 40 heste, fra føl til uddannede heste. Hun er eliterytter indenfor handicapridning og har vundet medaljer ved DM, NM, EM, VM og senest PL i Rio 2016, hvor det blev til en sølvmedalje. Hun rider også ”alm” stævner, men har 3-5 internationale handicap stævner om året.
Relaterede blogindlæg
Sally Lundquist - Lundquist Dressage
Stor fan af Omega-3 Performance Care! Sally Lundquist| 30. marts 2017
Så blev det tid til mit andet blogindlæg. Rigtig meget er sket…
Læs mere
Fagligt
Hvad skal hesten have at spise inden træning eller konkurrence? Ditte Katrine Oksen| 30. marts 2017
Vi er ofte meget optaget af, at hesten gerne må få noget…
Læs mere
Fodermidler
Hvorfor giver vi hestene mash? Ditte Katrine Oksen| 30. marts 2017
Mash kan bruges på rigtig mange forskellige måder. Uanset hvilken grund der…
Læs mere
Vi er medlem af DAKOFO - Forum for hestefoder, som arbejder for bedre hestevelfærd i Danmark.