Græs i pose og sæk

06. feb 2018

Endelig kom den længe ventede nyhed TimO3 fra Amequ på hylderne. Den har jeg virkeligt glædet mig enormt meget til! Den nåede ikke langt ind af døren før jeg fik købt en pakke med hjem til hypperne.

Jeg smed en håndfuld ind i hver af mine 5 hestes krybber, og det gled heldigvis godt ned hos dem alle 5.

Grunden til at jeg netop har efterlyst dette produkt er, at jeg syntes det er genialt med det snittede tørrede græs, som man kan blande i foderspandene. Specielt til mine to shetlandsponyer, der helst ikke kan tåle meget ud over deres vitaminer og mineraler. Men deres maver skal stadig holdes sunde, og netop det helt lave indhold af sukker og stivelse i TimO3 er perfekt til disse typer af heste. De kan samtidigt få en større volumen i deres foderration, uden at portionerne vejer ret meget.

Til mine store heste er produktet bestemt heller ikke uden gavn. Det lave sukkerindhold gør, at de ikke overfalder krybben, og forsluger sig. Derimod kan jeg til natten hælde en skovlfuld i krybben, og så spiser de af den løbende og går ind i mellem og skifter mellem deres høbar, med tørt wraphø, og så krybben med TimO3. Mine heste har altid lidt wrap tilbage om morgenen, så jeg er sikker på at de har haft nok til natten, men krybberne med TimO3 er tomme og slikket rene.

Jeg syntes det er super lækkert at have et produkt i foderrummet, som jeg ikke skal være nervøs for at give for meget af, det er super sundt for alle hestene, og godt for deres fordøjelse.

I fremtiden vil jeg helt sikkert medbringe en pakke TimO3 når jeg skal til stævne! Ikke for at erstatte hestens grovfoder som sådan, men som et supplement. I TimO3 er den høje kvalitet af græsset sikret i hver eneste pakke og pakken fylder ingenting når man skal have den med.

Med hensyn til strålængden er jeg glad for at dette produkt er snittet, da det gør det super nemt at blande produktet med evt. müsli. Hestene får så ved siden af deres wrap som er meget langt i strående, som giver en endnu længere tyggetid, og mere spytproduktion. Fordelen ved de korte strå er også for de ældre heste, som kan have problemer med tænderne eller nedsat styrke i kæbemuskulaturen.

 

Tyggetid?

Man kan spørge sig selv, hvorfor det er nødvendigt med en høj tyggetid i krybbefoderet, når hesten måske har masser af grovfoder til rådighed i løbet af døgnet.

Selvom hesten eventuelt får dækket sit behov for fordøjelige fibre via sit grovfoder eller græs, kan det give god mening af øge tyggetiden på dens krybbefoder. Især hvis krybbefoderet er pelleteret.

En øget tyggetid af krybbefoderet vil give hesten en større spytdannelse, som er med til at udligne en forhøjet pH-værdi i hestens mavesæk og dermed beskytte masesækkens slimhinde. Spyttet er også med til at starte nedbrydningen af næringsstofferne i hestens foder. Det danner slim, der virker som glidemiddel for foderet i hestens spiserør, og når hesten tygger mere på foderet, bliver indholdet fordelt i mindre partikler, som er lettere for hesten at nedbryde og optage senere i dens fordøjelseskanal.

TimO3 er altså kommet for at blive i mit foderrum og jeg er super begejstret for dette meget sunde tilskud, som alle mine heste kan få glæde af.

Del denne artikel
Relaterede produkter
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ditte Katrine Oksen
Ditte er uddannet jordbrugsteknolog med hestespeciale og har været en fast del af Amequ by Dangro’s foderrådgivning siden 2018. Hun har stor viden om hestefodring og om Amequ produkterne, som hun har brugt til hendes egne heste siden 2013. Ditte er aktiv rytter indenfor militarysporten og har redet internationale stævner på 3* niveau. Hun har også erfaring indenfor avl, da hun selv har avlet hendes kommende military stjerne.
Relaterede blogindlæg
Fagligt
Hvorfor er fibre så vigtige og hvad sker der, hvis din hest ikke får nok? Sandra Kaiser| 06. februar 2018
Hvad er fibre? Fibre er dannet af flere forskellige kulhydrater. De mest…
Læs mere
Fiberprodukter
Fiberprodukter - Hvad skal du vælge? Ditte Katrine Oksen| 06. februar 2018
Fibre i hestens kost består af tre hovedingredienser – cellulose, hemicellulose og…
Læs mere
Grovfoder
Hvor meget grovfoder får din hest? Ditte Katrine Oksen| 06. februar 2018
Som producent af hestefoder, er vores opgave at tilpasse hestens krybbefoder, således…
Læs mere
Vi er medlem af DAKOFO - Forum for hestefoder, som arbejder for bedre hestevelfærd i Danmark.