Når alle forudsætninger er i orden

18. aug 2017

Juli måned stod den på DM på Broholm. Vi skulle forsvare vores mesterskab fra 2016 og det lykkedes. Vi blev igen i år den pararytter med højeste score, så vi var rigtig stolte og tilfredse med hesten og dens præstation.

På vej hjem kom der en opringning fra landstræneren, Astrid Gemal, at vi er med på holdet til EM i Göteborg i august måned. Det er 2. gang vi skal med til EM. Vi var sidst til EM i Deauville, Frankrig, hvor det blev til 2 individuelle sølvmedaljer, så vi glæder os til at komme op og repræsentere Danmark.

Men selvom EM kun var ca. 6 uger efter DM er det meget vigtigt at vi har den rigtige formkurve på hesten, at den ikke bliver overanstrengt eller kommer ud af form. Det kan faktisk være rigtig svært at dossere træningen rigtigt, så hesten topper de 3 dage i Sverige og en meget stor faktor for at det kan lykkes er foderet.

Vi har i løbet af de sidste 6 mdr taget 3 blodprøver på den hest som jeg starter på til EM. Blodprøverne skal vise om hesten har de rigtige forudsætninger for at yde og samtidig restituere mellem træninger/stævner. De 3 prøver vi har taget har alle vist at hesten er fuldt dækken ind mht. vitaminer og mineraler.

Prøverne har vi taget optil stævner/mesterskaber, og de har vist at muskelværdierne ligger idet rigtige niveau, hvilket er afgørende for hestens formkurve er opad gående og at den er trænet optimalt. Så det er en vigtig forudsætning for at hesten kan komme sig efter en længere tur og bliver klar til konkurrence efter få dage.

Det er meget betryggende, som international konkurrence rytter, at vide at det foder man bruger giver hesten de optimale betingelser og især dejligt når dyrlægen sender blodprøve svar tilbage med tommel op.

Jeg havde besøg af min dyrlæge her d. 11/8-17 hvor vi tog den sidste prøve inden afgang til EM her d. 18/8-17. Han stod og kiggede på vores hest, 19 år gammel hoppe, mor til to føl, også siger han. ”Ja det her kan man kun blive i godt humør af, den ligner jo en 4 års, klar til at indtage hele verden. Nu er jeg glad resten af dagen ? ”

Det er fantastisk hvordan foder og den rigtig træning giver en hest der er tilpas og bare elsker at gå til ridning. Amequ Omega-3 Performance er et fantastisk foder. Det har givet min hest et boost så den er stærk i kroppen og glad for at arbejde. Tallene fra dyrlægens prøver er med til at understrege alt det gode foderet indeholder af vitaminer og mineraler og samtidig er et velsmagende og lækkert produkt som hestene spiser med stor ædelyst både hjemme og til stævner.

Vi ser nu frem til EM med spænding og håber på at vi får nogle gode dage og leverer nogle gode ridt ?

På gensyn

Susanne

Del denne artikel
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Susanne Sunesen
Susanne har sammen med sin mand et DV stutteri med ca. 40 heste, fra føl til uddannede heste. Hun er eliterytter indenfor handicapridning og har vundet medaljer ved DM, NM, EM, VM og senest PL i Rio 2016, hvor det blev til en sølvmedalje. Hun rider også ”alm” stævner, men har 3-5 internationale handicap stævner om året.
Relaterede blogindlæg
Susanne Sunesen
Afslutning på 2018- planlægning af 2019 Susanne Sunesen| 18. august 2017
I starten af januar skulle vi se tilbage på 2018 i Herning…
Læs mere
Susanne Sunesen
Et kig tilbage på en lang karriere Susanne Sunesen| 18. august 2017
I år er første år i lang tid hvor vi ikke er…
Læs mere
Muskelopbygning
Aminosyrer – hvad skal vi med dem? Ditte Katrine Oksen| 18. august 2017
Vi hører ofte om at foderet indeholder aminosyrer, essentielle aminosyrer og en…
Læs mere
Vi er medlem af DAKOFO - Forum for hestefoder, som arbejder for bedre hestevelfærd i Danmark.