Tang – en rig kilde til næringsstoffer

22. okt 2015

Tang fra Hebriderne

Uden for Hebriderne vokser en af de mest rige kilder til naturligt tilgængelige vitaminer og mineraler samt beskyttede proteiner. I det kolde rene vand fra det nordlige Atlanterhav vokser der flere forskellige typer af tang der kan bruges i human ernæring og medicin, samt til animalsk produktion og jordforbedrende tiltag. Den i dag mest brugte tang til animalsk produktion og husdyr er Ascophyllum Nosodum eller bedre kendt som Asco Marine Meal.

Tang er naturens måde at lave de såkaldte chelaterede mineraler på, fordi her er alle vitaminer og mineraler naturlige bundne i tangen sammen med proteinerne og kulhydraterne. Tangen er derfor meget nemt optagelige for dyrene og netop derfor et naturligt valg for at sikre sundhed, ydelse og velvære hos alle vores husdyr.

Tang er:

  • 100 naturligt vegetarisk supplement
  • Naturlig høj i jod
  • Unik balanceret med mange forskellig indholdsstoffer.
  • Let fordøjelig
  • Indeholder naturlig chelaterede mineraler

Frisk høstet tang fra Hebriderne bliver på grund af dens høje optagelighed og næringsindhold brugt til både mennesker, hunde, køer og heste som en naturlig balancering af diæten. Tang har været brugt i flere hundrede år som supplement til kosten og i dyrenes foder. De seneste 20 år har tangen igen fundet vej ind i både fødevarer og foder, og betragtes i dag som en af de vigtigste kilder til naturlige vitaminer og mineraler.

Når man høster tang er det vigtigt, at der er tale om en helt frisk tang, og ikke en gammel, løsrevet tang som man finder på stranden, da den allerede vil være i forrådnelse. Desuden er det vigtigt at man ved hvor tangen kommer fra, dels på grund af forurening med tungmetaller som bly og kviksølv, hvilket er set i en del tang fra østen og Østersøen. Men det er også vigtigt, at tangen dyrkes under bæredygtige forhold, for at sikre naturen i de områder der høstes, så vi også om 30 år kan høste forsvarligt.

Netop området uden for Skotland forsynes af det friske rene vand fra det Nordatlantiske hav, hvilket gør at tangen har optimale vækst-vilkår i rent og klart vand, og er med til at sikre at der ikke er tungmetaller eller andre skadelige stoffer i Asco Marine Meal.

I Skotland høstes den friske tang direkte fra havbunden i dybder på op til 4 m. med specielt indrettede maskiner placeret på flåder for at skåne havbunden. Efter tangen er høstet, transporteres den omgående til land i specielle både og videre til forarbejdning. Her knuses tangen og tørres skånsomt for at sikre at alle næringsstoffer forbliver i det endelige produkt. Alt sker inden for de første timer efter tangen er høstet for at undgå, at den bliver dårlig. Netop tiden er vigtig, da tang så snart det skæres fri eller rives af og udsættes for luft, vil begynde at rådne. Derfor er det en helt frisk tang og ikke en løsrevet eller på stranden opskyllet tang, man arbejder med.

Tangen høstes efter bæredygtige principper, hvor kun det øverste af tangen skæres af og resten bliver uskadt stående, og kan høstes igen efter 4 år. Området overvåges af såvel de skotske myndigheder som EU.

Alger bliver ofte omtalt som tang og tang som alger, men der er stor forskel. Der dyrkes i dag mange forskellige alger i store tanke for at frembringe en specifik alge med en specifik egenskab, f.eks. et bestemt protein eller mineral. Dette er en industriel proces uden forbindelse til naturen, hvor man har valgt en algetype ud fra dens egenskaber og derefter opformerer den i sterile tanke.

Tang fra Hebriderne er et naturligt produkt skabt af naturen selv.

Amequ Tang består af 100% granulleret tang fra hebriderne, og kan købes i både 3 og 10kg spand.

Del denne artikel
Relaterede produkter
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede blogindlæg
Urter
Chia - et gavnligt lille frø - også til heste Ditte Katrine Oksen| 22. oktober 2015
Chiafrø er et produkt som kan bruges til rigtigt mange formål i…
Læs mere
Omega-3
MetaOmega3 – højkoncentreret tilskud af omega-3 fedtsyrer Ditte Katrine Oksen| 22. oktober 2015
Omega-3 fedtsyrer kaldes essentielle, fordi hestene skal have dem tilført via foderet,…
Læs mere
Vitaminer / mineraler
Hestens metabolisme Ditte Katrine Oksen| 22. oktober 2015
Når man snakker om hestens metabolisme, henledes tankerne ofte på heste som…
Læs mere
Vi er medlem af DAKOFO - Forum for hestefoder, som arbejder for bedre hestevelfærd i Danmark.