Vinter cross boost

19. feb 2019

En af vinterens bedste stævner, for os military ryttere, er winter games hos Team CEP i Kalundborg .

I år har det grundet frost i januar kørt over to weekender i februar.

Jeg bruger stævnet til at banke “vinterrust” af, og til at se hvor hestene er, og om der er noget jeg skal have justeret på eller trænet før sæsonen starter.

Første weekend gik Fanta (6 års) 90 cm. Hun var rigtig sød, det var kun en enkelt forhindring hvor hun skulle have lidt hjælp, og vandet løb hun igennem uden at tøve.

Så et par træninger på fremmede baner før sæsonstart i cnc90 burde være nok til at gøre hende helt klar til opgaven.

Amequ Torino (7 års) var også med til første stævne, han gik 100 cm klassen.

Som altid var han frisk og positiv på alle opgaverne…..men altså lidt for positiv, da han gerne vil løbe rigeligt hårdt hen imod forhindringerne, gør han nogen gange opgaverne lidt svære ved at “løbe i bund” på dem. Så det fik jeg rigtig meget ud af på lektie/justerings siden….. men er selvfølgelig glad for at han bare vil det hele rigtig meget.

Anden weekend, blev Fanta hjemme og jeg tog Colsino med i 90 cm istedet.

Hun er nogen gange lidt for forsigtig på forhindringerne og syntes ikke nødvendigvis at vand er noget hun skal galopere ud i.

Så målet var en rutine runde, i frisk tempo hele vejen…….. og sørme så, om det ikke bare flød for damen hele vejen rundt, inkl. vandet hvor jeg ikke engang behøvede at heppe, så det var jo rigtig dejligt.

Amequ Torino var jo så heldig at gøre sig fortjent til en tur til. Jeg droppede springtræning i ugen imellem, så det ikke blev for meget for ham.

Denne gang var han meldt i 110 cm klassen, hvor der var skruet væsentligt op for sværhedsgrad og forhindringsantal. Med 28 forhindringer i hovedrunden og 7 i omspringning.

Jeg havde skiftet til et nyt bid, for at se om det ville fungere bedre for ham, og det var lige den justering der skulle til.

Vi havde den bedste tur, og følelsen var bare rigtig go. Det gav en 2. plads og en masse selvtillid med ene gode spring på kontoen.

Ridtet kan ses på min youtube kanal:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hanne Wind Ramsgaard
Hanne er professionel Militaryrytter og har været en del af Amequs ambassadørteam i mange år. Hannes store passion er military og hun har i de sidste mange år været en del af toppen indenfor military i Danmark. På CV’et kan Hanne både skrive deltagelse ved DM, EM og VM for ungheste, samt et hav af nationale og internationale stævner og placeringer. Hanne er en rytter med en masse energi, der også smitter af på hestene, hun er optimist og sætter altid mål ud fra den enkelte hests niveau og kapacitet. Det vigtigste for Hanne er at hestene kan følge med både psykisk og fysisk.
Relaterede blogindlæg
Ambassadører
Military rytter om vinteren Ditte Katrine Oksen| 19. februar 2019
Som militaryrytter går vores sæson i Danmark fra ca. april til oktober.…
Læs mere
Hanne Wind Ramsgaard
Årsplanlægning og vintertrænings-motivation Hanne Wind Ramsgaard| 19. februar 2019
Januar er måske ikke lige den mest sprudlende måned for os hestemennesker…
Læs mere
Hanne Wind Ramsgaard
Vintertræning af de unge heste Hanne Wind Ramsgaard| 19. februar 2019
Lidt tanker og ideer til vintertræning af de unge heste Her henover…
Læs mere
Vi er medlem af DAKOFO - Forum for hestefoder, som arbejder for bedre hestevelfærd i Danmark.