Ændret behov og succesfuldt foderskifte!

18. okt 2023

Meget er sket siden mit sidste blogindlæg.

Jeg fik i april en datter, og det betød jeg tilbage i januar, desværre måtte flytte heste tættere på hvor jeg bor- det nye opstaldnings sted tilbyder markant mindre fold tid end hvad de har været vant til, kombineret med jeg ikke kunne ride helt så meget som jeg gjorde inden jeg blev gravid, så blev hestene altså lige friske nok under ridning, så jeg måtte skifte foder fra active pellets som ellers var et foder jeg var glad for at bruge.

Jeg har to varme røde heste Quincy og Ophelia, Quincy er 5 år, og først lige tilredet og halv trakehner, så det vil sige han er en hest med masser af energi og tænding der kan være svært at administrere eftersom han er ung og knap så redet, derudover har jeg kæmpet en del med at han var til den tynde og muskelfattige side.

Ophelia er 7 år, en rigtig sød hest, men hun er også en rød dame indimellem med en del tænding. Hun går til dagligt MB og er godt på vej videre i hendes uddannelse.

Jeg havde brug for et foder uden for meget stivelse og sukker for ikke at bidrage mere til deres tænding og energi som der er rigeligt af, men i stedet en langsom frigivelse af energi i form at fibre og olie. Derudover er det vigtigt at det er et foder der hjælper og bidrager til muskelopbygning så hestene kan fortsætte deres udvikling, og så skal det være til heste som er svære at holde huld på, så Quincy kunne blive fedet lidt op. Samtidig skulle det være velsmagende da Ophelia er en super kræsen hest og så er det rart når det også er lidt økonomisk.  Så der er en del krav det skal opfylde samtidig med det to forskellige heste på forskelligt niveau med lidt forskellige ”problemstillinger”, eneste lighed er de begge er nogle lidt varme heste.

Jeg kontaktede Cecilie …
Jeg kontaktede Cecilie fra Amequ, for at få rådgivning til hvilket foder hun synes kunne være en god idé, hun anbefalede mig at prøve omega-3 struktur 100 og LinOcrunch.

Allerede på meget kort tid kunne jeg mærke en stor forskel. Jeg havde ikke længere to indebrændte/for friske heste, men i stedet nogle mere afbalanceret heste, som jeg trygt kunne ride på, som var hovedformålet.

Ophelia blev mere smidig
Men med Ophelia oplevede jeg hun blev mere smidig kroppen under ridning, hun har aldrig fungeret så godt som hun har gjort efter foderskift. Jeg kan også få lov at ride lidt mere på hende nu end jeg kunne før hvor hun godt kunne koge lidt over.

Foto: Hartwigsen Photography

Quincy har aldrig set flottere ud.

På kun tre mdr. Udviklede han så flotte muskler og flot huld, endda så stor en forskel at folk troede på min instagram da jeg lavede et opslag med før og efter billede, at jeg havde snydt og lagt billede op af en anden hest 😅

Men han ligner også en helt ny og flottere hest og er kun blevet endnu flottere siden hen. Derudover fungere han også godt under ridning, ikke nogen vild energi de første 10 min som de fleste ungheste godt kan have, i stedet har han en god udholdenhed og bliver ikke så hurtig træt.

Foto: Privat & Hartwigsen Photography

Foderet …
Struktur 100 er et økonomisk foder der har en lav daglig dosering, og så er det uden hvede, byg og havre. Energien kommer fra fedt og fibre som udgør en langsom frigivelse af energi. Fodret er der en del struktur i, som giver en lang tyggetid. Derudover er det et foder der er godt til de nøjsomme heste.

Hvis man ligesom mig, ikke har nøjsomme heste men endda heste der måske skal tag på eller sætte muskler er LinOcrunch et foder der supplerer rigtig godt op. LinOcrunch er baseret på Omega 3 og hørfrø og er helt uden kornprodukter.
Det er et produkt der frigiver langsom energi derved, giver udholdenhed. Lindre ømme muskler med et naturligt indhold af E-vitamin, så vi i stedet kan bygge muskler.
Derudover er det godt til heste der har svært ved at holde huld samtidig med det hjælper til en blank pels, og sunde stærke hove og så er mine heste helt vilde med smagen i det.

Del denne artikel
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sally Lundquist
Sally Lundquist ejer og driver til dagligt Lundquist Dressage, som er beliggende i det midtjyske. Sally startede virksomheden i 2017, og beskæftiger sig primært med uddannelse af dressurheste, samt undervisning.  Lundquist Dressage har i de første år primært været salgs- og træningsstald, men Sallys fokusområde har igennem årerne ændret sig. Hun har derfor et mindre antal heste i daglig træning i dag, da hun gerne vil uddanne sig selv mere, samtidig med at hun tager ud og underviser mere.
Relaterede blogindlæg
Sally Lundquist - Lundquist Dressage
Fuld plade til kåring Sally Lundquist| 18. oktober 2023
Sidste weekend i august havde jeg 2 heste med til Trakehnerforbundets kåring,…
Læs mere
Blog: Mit liv med heste - Sally Lundquist Sally Lundquist - Lundquist Dressage
Mit liv med heste Sally Lundquist| 18. oktober 2023
Der gik det op for mig, at det faktisk godt kunne gå…
Læs mere
Sally Lundquist - Test af Elixir Calm til konkurrenceheste Sally Lundquist - Lundquist Dressage
Test af Elixir Calm Sally Lundquist| 18. oktober 2023
Man skal starte med at give Elixir Calm 48 timer før –…
Læs mere
Vi er medlem af DAKOFO - Forum for hestefoder, som arbejder for bedre hestevelfærd i Danmark.