Test af Elixir Calm

11. jan 2022

Så er julen og nytåret overstået og et nyt år venter. Jeg håber at i alle har haft en god jul og et godt nytår.

Jeg nåede at ride årets sidste stævne d. 17. og 18/12-21 hvor jeg havde begge mine heste med, Babet og Ophelia.

Jeg har fået lavet en ny samarbejdsaftale på en hest. Det er en 10 års trakehnerhoppe e. Windsor, en smuk skimmel der hedder Babet. Selvom det en hest med lidt alder på sig, så har hun ikke startet stævne så mange gange før med tidligere rytter.

Til de sidste 2 stævner hun har været afsted, har de været nødt til at trække sig inde på banen, da hun er blevet for stresset af opvarmningen og pga. de nye omgivelser. Jeg var derfor spændt på selv at skulle have hende med for første gang.

Ophelia, min anden hest på 6 år, som har været med til stævne flere gange, hun er den sødeste hest der altid prøver sit bedste, men nogle gange er det svært, når man ikke er så gammel. Når vi er til stævner, bliver hun ret spændt og så tændt, at jeg sommetider ikke kan skridte hende varm, fordi hun ikke kan være i sig selv pga. alt den gode energi. Når vi kommer ind på stævnebanen, kan hun bestemt ikke lide at blive efterladt og vil gerne med ud igen, hvilket giver os en dårlig start, da hun så bliver utryg inde på banen selvom hun ikke kigger eller er bange for noget.

Så som noget nyt denne gang, gav jeg derfor Elixir Calm til dem begge. Babet fik det for at jeg var sikker på at få en god start på stævnebanerne sammen med hende, og Ophelia fik det for at se om det kunne tage toppen af hendes energi og give hende mere fokus og koncentration.

Man skal starte med at give Elixir Calm 48 timer før – så det gjorde jeg. Allerede 24 timer efter jeg havde givet Ophelia hendes første dosis, kunne jeg mærke en hel anden ro på hende inde på staldgangen. Jeg var faktisk lidt bekymret for om hun var blevet for sløv. 😉

På selve stævnedagen skulle vi fredag d. 17/12 ride i Nr. Åby rideklub en LA2 og LA5, dette er Ophelias debut i LA5. På opvarmningen kunne jeg skridte Ophelia varm uden problemer, hun var slet ikke så overtændt eller stresset som hun nogle gange kan blive. Inden på banen blev hun igen bekymret over at være efterladt, men når hun koncentrerede sig, så var hun slet ikke så spændt og utryg som hun plejer. Denne dag kunne jeg ride hende rundt lige så afslappet og afspændt som hun var på opvarmningen, noget jeg ikke har kunne før medmindre jeg havde været inde på samme bane 2-3 gange. Hun endte denne weekend med at ride 73% i LA2 og dermed en 2. plads og knap 71% i LA5 til en 3. plads.

Babet skulle ride samme klasser som Ophelia. Her var hun dejlig rolig og afslappet ude på opvarmningen, dog var jeg spændt på hvad der ville ske når jeg kom ind på banen, da jeg vidste det var derinde mine problemer nok ville opstå. Inde på banen var der pyntet op med hegn, juletræer med lyskæder og diverse julepynt, så jeg var lidt usikker på hvordan hun ville reagere på alt dette. Men Babet var bare en stjerne! Hun hverken kiggede eller tøvede og var bare med mig hele vejen rundt, så det endte med et lidt forsigtigt ridt fra rytters side til 69% i LA2 og 68% i LA5 som rakte til en 5. og 6. plads.
Om lørdagen red vi i Silkeborg rideklub hvor vi red en LA2 til 73%. Så sikke en stævne debut 😊

Så alt i alt en meget vellykket stævne weekend med 2 stjerneheste der præsterede sit allerbedste. Og mit nye yndlingsprodukt – det må være Elixir Calm. Det i hvert fald ikke sidste gang jeg bruger dette! Jeg glæder mig til mange flere stævner i år 2022 😊 .

Godt Nytår fra Lundquist Dressage / Sally Lundquist

Del denne artikel
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sally Lundquist
Sally Lundquist ejer og driver til dagligt Lundquist Dressage, som er beliggende i det midtjyske. Sally startede virksomheden i 2017, og beskæftiger sig primært med uddannelse af dressurheste, samt undervisning.  Lundquist Dressage har i de første år primært været salgs- og træningsstald, men Sallys fokusområde har igennem årerne ændret sig. Hun har derfor et mindre antal heste i daglig træning i dag, da hun gerne vil uddanne sig selv mere, samtidig med at hun tager ud og underviser mere.
Relaterede blogindlæg
Foder udfordringer
Tilskud til nervøse heste Ditte Katrine Oksen| 11. januar 2022
Der findes et hav af produkter til heste, som udviser nervøs adfærd,…
Læs mere
Maria Pejtersen - Stald Nordic
Kvalifikation til championat ... - og test af Elixir Calm Maria Pejtersen| 11. januar 2022
I weekenden d. 12-13/6 var Konrad til start ved Rebild Rideklubs Sommerstævne.…
Læs mere
Næringsstoffer
Fedt forbedrer hestens adfærd Dangro Nordic| 11. januar 2022
At hestens foder påvirker dens præstation og adfærd, tror jeg de fleste…
Læs mere
Vi er medlem af DAKOFO - Forum for hestefoder, som arbejder for bedre hestevelfærd i Danmark.