Fra foldbums til fløjhoppe

28. sep 2020

Søndag d. 13/9 puttede vi My og Jaffa i traileren og vendte næsen mod Brønderslev, for at deltage i regionalkåring af fjordhopper og vallakker.

Både My og Jaffa blev stillet i 5 års og ældre-holdet, hvor der var yderligere 14 hopper tilmeldt.

Dagen starter med, at hopperne møder til måling og signalementskontrol. Herefter går de videre til mønstring på fast bund.

 

 

Da der var dommeraspirater til stede ved kåring denne gang, så skulle de faktisk på fast bund to gange, hvilket gav en del ventetid og de nåede heller ikke at komme i boksen, inden de skulle løsvises.

Jeg havde egentlig planlagt, at de efter måling skulle have været i boksen til en gang AfterWork mash, for at blive tanket op med energi efter køretur osv.

My har været lidt træt i kroppen her på det sidste, så var meget spændt på om hun lige kunne finde lidt ekstra energi frem under løsvisningen. Men både hende og Jaffa viste sig ganske fornuftigt frem for dommerne og kunne derefter gå til et velfortjent hvil i boksen.

3. gang hopperne er foran dommerne, mønstres de i skridt og trav på en trekantbane og dommerne tager en endelig vurdering af hesten.

Det er altid lidt sjovt at høre hvad dommerne finder frem til. Fx mente de, at My var for tynd til at være en fjordhest… Jeg tænker, at hun bare står knivskarp som sportshest 😉

 

 

Og så blev det tid til oprangering, hvor hopperne alle går på ring og de herefter inddeles på de pladser, hvor dommerne mener at de skal gå.

Og sørme om de ikke valgte, at Jaffa skulle gå forrest og derved fik titlen som fløjhoppe på holdet.

Den havde jeg dæleme ikke lige set komme!

Ja jeg hentede Jaffa tilbage i januar måned, var hun mildest talt ikke særligt racerepræsentativ.

Hun havde gået som hygge/selskabshest og havde bare nydt tilværelsen som foldbums i nogle år, med dertil anlagt vom og lang man.

 

Jaffa da hun blev hentet hjem fra tilværelsen som foldbums.

 

Så det var en kæmpe anerkendelse af mit arbejde og ikke mindst fodring af hende, da hun så blev fløjhoppe med 8 i helhed og 7-8-8 i gangarter.

Jaffa er blevet fodret med BasicVit, Kraftur og MetaSupport og selvfølgelig græs/hø eller wrap.

 

Jaffa som fløjhoppe 2020

 

Nu er hun ifolet og i takt med, at hendes behov for foder ændrer sig, så får vi løbende lavet nye foderplaner, så både hende og føllet i maven er dækket korrekt ind.

My blev stillet til genkåring. Hun gik som nr. 7 ud af 16 hopper.

Jeg er egentlig ok tilfreds. Hendes gangartskarakterer blev forbedret og hvis man nu havde kigget på hendes sportsresultater, så havde hun helt sikkert også stået i top-3.

Del denne artikel
Relaterede produkter
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Maria Pejtersen
Maria ejer og driver Stald Nordic, som ligger i det Nordjyske. Her tilbyder hun tilridning, uddannelse og klargøring af ponyer og mindre heste. Hun avler desuden også fjordheste, og har derfor både avlshopper, føl og avlshingsten Tornhøjs Konrad, som er ejet af Kraghede Fjordheste. Maria konkurrerer både indenfor dressur, spring og military
Relaterede blogindlæg
Maria Pejtersen - Stald Nordic
Avl #2 – Reproduktion hoppen Maria Pejtersen| 28. september 2020
Forår er lig med runde hoppemaver og føltid. Men processen inden man…
Læs mere
Maria Pejtersen - Stald Nordic
Avl #3 Føltid Maria Pejtersen| 28. september 2020
Så er den søde ventetid ovre! Begge mine følhopper har fået føl...…
Læs mere
Maria Pejtersen - Stald Nordic
Avl #1 – Reproduktion hingst Maria Pejtersen| 28. september 2020
Foråret er over os, dagene bliver længere og vejret lunere... Det betyder…
Læs mere
Vi er medlem af DAKOFO - Forum for hestefoder, som arbejder for bedre hestevelfærd i Danmark.