Mindre krybbefoder, men mere energi

01. okt 2019

Kan en hest opretholde nok energi på stråfoder/græs, et minimum af krybbefoder og vitamin/mineraltilskud? Eller hænger energiniveauet altid sammen med mængden af foder, der ryger i krybben?

Jeg er sikkert ikke den eneste rytter, der har sat spørgsmålstegn ved ovenstående – for min hest kan da ikke gå et 3 dages stævne, på en håndfuld foder 3 x dagligt?

Men jo, det kan den faktisk!

Jeg er jo den heldige indehaver af en ret så nøjsom fjordhest, som jeg har ret høje forventninger til og som allerede har præsteret en del indenfor fjordhesteregi. Bl.a. er hun lige blevet placeret som nr. 2 til DM for fjordheste, i senior spring.

Jeg rider min hoppe moderat til hårdt, med en ugentlig galoptræning og 1-2 springtræninger, udover alm. Dressur, tur og longearbejde.

Pt. får hun 100 gr. Meta Vital, 150 gr. Kraftur, chia, MetaSupport og hørfrø, samt græs og hun fungerer bare 110% optimalt på denne tildeling.

I juni red vi jysk mesterskab i spring og blev placeret som nr. 2.

Red først en opvarmningsklasse på 90 cm i met. B3, dvs. en hovedrunde og en omspring.

Mesterskabsklassen gik i 85 cm og met. B12 – hvor man først rider 2 hovedrunder og så en omspringning ved ligeplacerede. My gik i alt 5 runder i alt, kun med en meget kort pause mellem opvarmningsklassen og mesterskabet, men hun holdt bare overskud og energi hele dagen.

Jeg plejer gerne at give en omgang urtemash mellem klasserne, men det var der desværre ikke tid til, til dette stævne.

I august red vi nordisk mesterskab i spring, samt 6 års championat.

3 dage med spring og 4 lange dage på en travl stævneplads – jeg skal lige huske på, at hun kun er 6 år.

Til dette stævne fik hun en god omgang After Work mash efter vores ridt og havde igen en hest, der var super fit og med fin energi, trods der var +25 grader!

Vi blev samlet nr. 5 i mesterskabet og placeret som nr. 2 i championatet.

Jeg rider også military på hende og selv på 1-dags stævner, hvor vi rider alle 3 discipliner på samme dag, så kører hun bare på.

Det gode ved krafturen og meta vitalen er, at jeg løbende kan justere på mængden, så den passer på hendes huld. Hun er en hest, der er lidt svær at fodre på, da hun respondere ret hurtigt på godt græs eller wrap.

Men med denne tildeling, så går jeg aldrig på kompromis med hendes energi, samt det har en positiv effekt på den sommereksem, som vi desværre slås med halvdelen af året – men som i øvrigt er blevet markant bedre, efter opstart af kraftur og meta vital.

Del denne artikel
Relaterede produkter
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Maria Pejtersen
Maria ejer og driver Stald Nordic, som ligger i det Nordjyske. Her tilbyder hun tilridning, uddannelse og klargøring af ponyer og mindre heste. Hun avler desuden også fjordheste, og har derfor både avlshopper, føl og avlshingsten Tornhøjs Konrad, som er ejet af Kraghede Fjordheste. Maria konkurrerer både indenfor dressur, spring og military
Relaterede blogindlæg
Maria Pejtersen - Stald Nordic
Vægttab med succes Maria Pejtersen| 01. oktober 2019
Hvad gør man, når ens fjordhest arter sig som en ”ægte” fjordhest…
Læs mere
Vitaminer / mineraler
Hestens metabolisme Ditte Katrine Oksen| 01. oktober 2019
Når man snakker om hestens metabolisme, henledes tankerne ofte på heste som…
Læs mere
Urter
Chia - et gavnligt lille frø - også til heste Ditte Katrine Oksen| 01. oktober 2019
Chiafrø er et produkt som kan bruges til rigtigt mange formål i…
Læs mere
Vi er medlem af DAKOFO - Forum for hestefoder, som arbejder for bedre hestevelfærd i Danmark.