Vejen til EM

06. feb 2020

2019 bød på både et Nordisk og et dansk mesterskab, for mig og min da 6-årige fjordhoppe Pixie My. Det var også det år, hvor jeg red mine første mesterskaber indenfor fjordhestene og en gammel pigedrøm gik i opfyldelse.

Mange både tænker og har sågar ytret, at det jo ”bare” er et mesterskab for fjordheste – og ja, bevares, det er det da… Men vejen dertil vejer lige så tungt i mit hjerte, som det sikkert også gør for en, der rider på en ”rigtig hest”.

Jeg tænker at alle uanset niveau og race-kærlighed, ligger en ære og et kæmpe arbejde i, at få sin hest til at fremstå knivskarpt og klar, til et givent mesterskab, championat, stævne etc.

2020 byder således på EM på dansk grund, i fjordheste regi.

Det afvikles i august, sideløbende med hingstekåring og championater på Vilhelmsborgs fantastiske rammer.

Der dystes om flotte præmier, rosetter og pokaler i både spring, dressur, kørsel og allround (en kombination af dressur, spring, dressurkørsel og forhindringskørsel) og jeg skal jo selvfølgelig starte spring på My, der er 7 år gammel i år.

For at starte EM, skal man kvalificeres. Det er det internationale fjordhesteforbund der fastsætter kvalifikationskravene og umiddelbart, så burde vi være kvalificeret – der er dog ikke meldt noget ud fra forbundet endnu, så ved at der er mange der venter i spænding 😉

Selvom året næsten lige er begyndt og der er lang tid til august, så starter jeg allerede nu min planlægning af forberedelse, stævner og ferier frem mod EM.

Min absolutte fornemmeste opgave bliver, at holde My fit og glad hele vejen, så hun rammer Vilhelmsborg med et brag af energi og overskud, og forhåbentlig indtager en podieplads.

For at det hele ikke bare skal gå op i ridebanespring, springstævner og springundervisning, så starter 2020 ud med indendørs terræntræning og et udendørs terrænstævne i januar.

Det fordrer især mig som rytter til, at få skruet lidt op for både tempo og udholdenhed – nogen vi bestemt kommer til at få brug for til EM!

Og så elsker vi jo bare begge to, at drøne over nogle terrænforhindringer 😉

Der er en del ting jeg ligger stor vægt på, ift. at holde My glad og tilpas, hvilket bl.a. er masser af foldtid! Hun går som min. på fold i 8 timer dagligt i vinterhalvåret, ligesom hun rides i naturen 1-2 gange ugentligt også.

Så stiller jeg også store krav til både krybbefoder og stråfoder og her er jeg så heldig, at Amequ har et kæmpe udvalg og at My bare fungerer 110% på den foderplan, hun kører på nu.

Jeg vil løbende blogge om vores vej til EM og vil endnu engang takke Amequ for, at støtte os på vejen dertil.

Del denne artikel
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Maria Pejtersen
Maria ejer og driver Stald Nordic, som ligger i det Nordjyske. Her tilbyder hun tilridning, uddannelse og klargøring af ponyer og mindre heste. Hun avler desuden også fjordheste, og har derfor både avlshopper, føl og avlshingsten Tornhøjs Konrad, som er ejet af Kraghede Fjordheste. Maria konkurrerer både indenfor dressur, spring og military
Relaterede blogindlæg
Maria Pejtersen - Stald Nordic
Vejen til EM - del 2. Maria Pejtersen| 06. februar 2020
Den danske vinter kan vist siges, at have været temmelig atypisk i…
Læs mere
Fagligt
Hvad er cannabinoider og hvad gør de for min hest? Ditte Katrine Oksen| 06. februar 2020
Du har sikkert hørt om cannabinoider fra cannabisplanter, men vidste du at…
Læs mere
Maria Pejtersen - Stald Nordic
Vægttab med succes Maria Pejtersen| 06. februar 2020
Hvad gør man, når ens fjordhest arter sig som en ”ægte” fjordhest…
Læs mere
Vi er medlem af DAKOFO - Forum for hestefoder, som arbejder for bedre hestevelfærd i Danmark.